Česká speváčka a skladateľka Markéta Irglová je trojnásobnou matkou. Jej druhý syn sa volá Frodo. Radostnou správou sa pochválila na Instagrame, kde zverejnila fotografiu so synčekom pri klavíri.

Post na Instagrame je datovaný na 6. september, no Markéta Irglová ho zverejnila až dnes popoludní. Chlapček sa teda narodil už pred niekoľkými mesiacmi, no fanúšikovia a médiá sa o tom dozvedajú až teraz. "Ja a Pán Frodo Baggins sme späť v práci," napísala sympatická hudobníčka k fotografii pri klavíri.

Otcom dieťaťa je producent a speváčkin partner Sturla Mio Thorisson, s ktorým má Irglová aj dcéru Árveig a syna Eyvindura Högniho. Rodina žije na Islande.


Tridsaťročná Markéta Irglová odštartovala svoju kariéru po boku muzikanta Glena Hansarda, ktorý bol niekoľko rokov aj jej partnerom v súkromí. Založili spolu skupinu The Swell Season, ktorú pomenovali podľa knihy spisovateľa Josefa Škvoreckého. Rovnako sa volá aj ich debutový album, ktorý vyšiel v roku 2006.

V tom istom roku spoločne účinkovali v nízkorozpočtovom romantickom hudobnom filme Once (2006). Film ako aj jeho soundtrack, vydaný v roku 2007, mal veľký úspech. Za jeho ústrednú skladbu Falling Slowly dvojica získala Oscara. The Swell Season majú na konte aj štúdiovku Strict Joy (2009). Markéta Irglová okrem toho vydala aj dva sólové albumy Anar (2011) a Muna (2014).

Zdroj: SITA (iDnes.cz, archív); Hudba.sk edit
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk