Talentovaná slovenská speváčka Veronika Strapková v týchto dňoch prináša fanúšikom nasledovníka svojho debutového albumu Puzzle (2016). Novinka s názvom Sila je v nás prináša šesť skladieb (plus krátke inštrumentálne Intro). Jednou z noviniek na 22-minútovej EP nahrávke je aj pieseň Nočné vtáča, ktorú predstavuje spolu s videoklipom.

Kým na albume Puzzle boli piesne v angličtine aj slovenčine, na novinke spieva VeronikaS iba v rodnej reči. Kompaktnosť nahrávky podporuje aj hudobná zložka, o ktorú sa totiž tentoraz postaral výlučne producent Emil "Esso" Smoliga. Skladby podľa slov speváčky začali vznikať okamžite po tom, ako sa s Essom po dvoch rokoch stretli v štúdiu.

"
Neplánovali sme nič, ale zrazu vzniklo päť skladieb, tak sme sa rozhodli to dať do jedného hudobného balíčka, dorobiť poslednú a intro. To nám umožnilo vytvoriť jeden celok a zvolilli sme preňho formu EP. Bude len online, nakoľko taká je dnešná doba. Pomenovali sme ho Sila je v nás, keďže to bola úplne prvá pieseň, ktorú sme zložili pre tento  projekt. Má pre mňa velmi dôležitú výpovednú hodnotu, preto som tak nazvala celé EP," hovorí Veronika Strapková.


Nočné vtáčatá a ich krátkodobé vzťahy

Titulná skladba, v ktorej hosťuje momentálne najpopulárnejší slovenský raper Kali, uzrela svetlo sveta ešte v lete a aktuálne má už viac ako milión prehratí. Na konci augusta speváčka predstavila aj ďalší videosingel Svet sa točí a teraz spolu s vydaním nahrávky prináša tretí klip. Vznikol k piesni Nočné vtáča, ktorým Veronika podľa vlastných slov chcela potešiť svojich kamarátov-tanečníkov.

"Pôvodne to mal byť iba úvodný tanečný track, chcela som ním ulahodiť svojim priateľom, ktorí sa profesionálne venujú tancu. No začala som si k tomu pospevovať náhodný text, ktorý som z tej hudby cítila, a tak vznikla skladba Nočné vtáča. Vystihuje obdobie u žien, kedy si nevedia nájsť vzťah, a preto si užívajú život naplno, pričom stretávajú aj mužov na krátkodobý vzťah," približuje speváčka text, ku ktorému ju inšpirovali aj ženy z jej okolia.

"Poznám veľa takých žien, ktoré nemajú pevné partnerstvo, nedarí sa im nájsť toho pravého, a preto si radšej užívajú nočný život, kde samozrejme dúfajú, že si nájdu toho svojho vysnívaného. Ja to nijak neodsudzujem a verím, že nie je dobré, keď sa ľudia navzájom príliš posudzujú. Každý má svoju cestu k láske a nemožno to vyhodnocovať. Chcela by som, aby sa všetky ženy mohli cítiť slobodne."

O videoklip Nočné vtáča sa, rovnako ako v prípade klipu Sila je v nás, postaral speváčkin dvorný režisér Dušan Krajčovič. 


Vypočujte si celé EP Sila je v nás na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Jana Trellová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach facebook.com/veronikastrapkovaslovakia a instagram.com/veronikastrapkova.