Skupina Coldplay ponúkla niekoľkým stovkám šťastných fanúšikov jeden z ďalších výnimočných zážitkov. Štvorica odohrala koncert v priestoroch prírodovedného múzea v Londýne, kde predstavila svoj nový album Everyday Life.

Dvojalbum Everyday Life sa krátko po vydaní stal jednou z najdiskutovanejších nahrávok tohto roka. Coldplay na ňom ukazujú odlišnú tvár, než na akú boli ich poslucháči zvyknutí. Koketujú s world music, pracujú s fragmentami hovoreného slova a iné sú aj emócie, ktoré zdieľajú. Keď v roku 2015 vydávali siedmu štúdiovku A Head Full Of Dreams, hýrili optimizmom. O štyri roky neskôr sa na nahrávke odrážajú predovšetkým témy politického a sociálneho rozporu. Svet sa zmenil a kapela s ním.

Štvorica hudobníkov, ktorí to spolu ťahajú už viac ako 20 rokov, album rozdelila na dve časti - Sunrise a Sunset. V deň jeho vydania, piatok 22. novembra, album predstavili naživo v dvoch blokoch v jordánskom Ammáne, prvú časť počas východu a druhú počas západu slnka (sunrise / sunset).

Prečítajte si tiež: Coldplay s novým albumom nepôjdu na turné, chcú znížiť uhlíkovú stopu

Ďalším špeciálnym koncertom v pondelok potešili domácich fanúšikov vo Veľkej Británii. V prírodovednom múzeu (Natural History Museum) v Londýne im asistoval slávny nigerijský hudobník Femi Kuti so svojou skupinou, arabský spevácky zbor. Atmosféru koncertu podčiarkla výnimočná akustika krásneho priestoru, ktorému nad hlavami fanúšikov dominovala kostra veľryby.


Pozrite si aj ranný a večerný koncert v Jordánsku:


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.

Foto: Matt Miller

Súvisiaci interpreti: Coldplay