Pocity odlúčenia, izolácie i radosť z objavovania neznámeho, to všetko sa zrkadlí v prvom počine kapely prazdniny. Dvaja Michalovia a jeden Matej, traja kamaráti z brnianskeho Kráľovho poľa, začali vo svojich izbách pretvárať karanténnu depresiu na indie popové výpovede o vlastných všedných životoch.

Kolekciu týchto príbehov vydali 19. novembra v podobe debutového EP notes communication. "Keďže sa v pesničkách snažíme o chytľavé melódie a relatívnu prístupnosť, ale zároveň sme celý album vytvárali v našich brnianských bytoch, tvrdíme o sebe, že hráme bedroom pop, nech už to znamená čokoľvek," vysvetľuje Michael Schnaubert, ktorý sa okrem hrania podieľal aj na produkcii a mixe. "Aj keď boli prazdniny zo začiatku len projekt na rozptýlenie počas lockdownu, chytilo nás to všetkých tak, že sme od toho všetci začali chcieť viac," dopĺňa ho gitarista Michael Kotzur.

Obaja Michaelovia pochádzajú z klubovej gitarovej scény, v novom projekte však dávajú dôraz skôr na syntetizátorové hooky, než na burácajúce gitarové riffy, aj keď tých sa tiež pár nájde. "Chceli sme nejakým spôsobom zo seba dostať frustráciu nielen z toho, čo sa deje okolo nás, ale tiež ako tá samota dopadá na nás," pokračuje spevák Matej a dodáva, že názov minialbumu vychádza z procesu jeho tvorby. "Všetci traja sme jednu dobu fungovali dosť oddelene a jediný spôsob ako sme spolu komunikovali bolo online, kedy sme si posielali stopy, texty a nápady do pesničiek," upresňuje Michael.

prazdniny sa predstavili poslucháčom už v polovici tohto roka s dvoma singlami, ktoré doplnili o vizuálne spracovanie a nechcú poľavovať. "Vydanie tejto platne berieme ako uzavretie prvej kapitoly, také dokázanie si, že na to sami máme. Neustále skladáme a pracujeme na nových pesničkách, ktoré budeme posielať von snáď aj viac intenzívne, než doteraz," načrtáva ďalšie smerovanie kapely Michael.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Michael Schnaubert. Správu sme upravili.