Už 11. januára sa po štrnásty raz otvoria brány historickej budovy Slovenského národného divadla v Bratislave, kde sa bude konať dobročinný Ples v opere. Jeho hlavnou hviezdou bude americká speváčka Suzanne Vega.

Už tradične zaháji Ples v opere úderom na gong hudobná hviezda. Tento rok sa úlohy zhostí známa americká speváčka Suzanne Vega, ktorej skladba Luka jej priniesla Cenu MTV a nomináciu na Grammy.

Rodená Newyorčanka predstaví publiku aj ďalšie piesne, pre ktoré sú typické poetické texty a charakteristická inšpirácia folkom. Speváčka už čoskoro prekvapí aj svojím najnovším štúdiovým albumom Tales From the Realm of the Queen of Pentacles, ktorý plánuje vydať vo februári 2014.


Počas večera sa predstaví aj Marie Rottrová. Tá sa po ohlásenom ukončení aktívneho koncertovania v roku 2011 objavila na hudobnej scéne s limitovanou sériou vianočných koncertov.

Ako vtedy sama uviedla, cnelo sa jej za hudbou aj za kontaktom s fanúšikmi. Na Plese v opere tak okrem iného zaznie aj pieseň Lásko voníš deštěm, ktorej text pochádza z pera Jaromíra Nohavicu. Ten je autorom piesní na speváčkinom ostatnom albume Čas motýlů.


Ďalšou legendou, ktorá sa na Plese v opere predstaví, bude soul-funková formácia Delegation, ktorá vznikla v 70. rokoch vo Veľkej Británii a na viac ako tridsať rokov významne ovplyvnila svojou tvorbou svetovú hudobnú scénu. Okrem nej vystúpi aj známy český orchester Boom!Band, Nela Pocisková, Marián Čekovský či Cigánski diabli.

Ples v opere pokračuje vo svojej tradícii uvádzania jedinečných hudobných či tanečných diel počas svojho slávnostného večera. Dramaturgiu hudobnej časti úvodného programu bude mať v rukách opäť Matej Drlička, úlohy režiséra sa zhostí Ján Ďurovčík a autorom scény bude známy scénograf Miloš Pietor.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Andrea Devanová.

Foto: Facebook.com/SuzanneVegaFanPage

Súvisiaci interpreti: Suzanne Vega