Írska rocková kapela U2 plánuje na budúci rok osláviť 30. výročie vydania albumu The Joshua Tree (1987). Formácia to prezradila vo vianočnom pozdrave, ktorý zverejnila Facebooku.

Vo videu sa objavili všetci štyria členovia skupiny Bono, The Edge, Larry Mullen Jr. aj Adam Clayton. Podľa Bona sa fanúšikovia môžu tešiť na "veľmi špeciálne koncerty". Kapela tiež plánuje uviesť na trh očakávaný album Songs of Experience.



Album The Joshua Tree vyšiel 9. marca 1987. Skupine sa s ním podarilo po prvý raz dobyť americký rebríček Billboard 200. O produkciu sa postarali Daniel Lanois a Brian Eno. Z nahrávky pochádzajú hity ako With or Without You, I Still Haven't Found What I'm Looking For alebo Where the Streets Have No Name.


Vypočujte si celý album na Deezeri:

 
U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete. Na konte majú 13 štúdioviek. Medzi ich najväčšie hity patria aj skladby ako Sunday Bloody Sunday, One, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Dlhá cesta k slobode (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Na konte majú už 22 cien Grammy a v roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Rich Fury/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: U2