Bratislavskú skupinu Korben Dallas čaká v novom roku veľa koncertov, vrátane spoločných akcií s jedným z najväčších objavov českej scény posledných rokov, kladnianskou kapelou Zrní. Okrem toho sa kapela, ktorá vlani vydala úspešný album Karnevalová vrava, predstaví aj v šou Adely Banášovej Trochu inak.

Prvý spoločný koncert odohrajú Korben Dallas a Zrní v sobotu 22. februára v bratislavskom KC Dunaj. Pôjde o koncert zo série Hudba mesta, na ktorom obe kapely doplní aj skupina Kvety nikotínu. V marci si kapely spolu zahrajú na troch koncertoch v Českej republike - 4. marca v pražskom Lucerna Music Bare, 5. marca v Ostrave a 6. marca v Brne. Spoločné koncerty v ďalších slovenských mestách zatiaľ naplánované nie sú, to by sa však malo zmeniť na jeseň, kedy kapely plánujú veľké spoločné turné.

Popri koncertoch so Zrní odohrajú Korben Dallas v najbližších mesiacoch aj viacero samostatných koncertov. Patria medzi ne aj klubové koncerty, ktoré sa pôvodne mali uskutočniť v novembri 2013, ale kvôli operácii bubeníka Oza Guttlera boli presunuté na apríl: 3. apríla sa skupina predstaví v bratislavskom Nu Spirit Clube, 25. aj 26. apríla v pražskom Jazz Docku a 28. apríla v Starej pekárni v Brne. Okrem toho čakajú kapelu aj klubové akcie v iných slovenských mestách – kompletný zoznam aj s hosťami jednotlivých koncertov je uvedený na konci článku.

Korben Dallas sa po skvelých ohlasoch z decembrového vystúpenia v rámci televízneho projektu Slovensko advent 2013 už čoskoro opäť predstavia aj v televízii. 24. februára budú hudobným hosťom v relácii Adely Banášovej Trochu inak, ktorú pripravuje Slovenské národné divadlo v spoluprácii s TA3.


Korben Dallas majú za sebou bohatý rok 2013. Vo vydavateľstve Slnko Records im v júni vyšiel druhý album Karnevalová vrana, ktorý sa stretol s pozitívnymi reakciami fanúšikov aj kritikov, a koncom roka sa dostal na prvé miesto spomedzi domácich albumov v slovenských verziách služieb Spotify a iTunes. Kapela zverejnila oficiálne videoklipy k trom skladbám z albumu – Otec, Zlatý jeleň a Beh – a absolvovala úspešné klubové turné k albumu.

Skupina Zrní z Kladna existuje už vyše desať rokov a má na konte tri albumy. Do povedomia širokej hudobnej verejnosti sa však dostala až v roku 2012 vďaka albumu Soundtrack ke konci světa, za ktorý získala cenu Anděl v kategórii Objav roka. Zrní odohrali viacero koncertov aj na Slovensku, skvelý ohlas malo napríklad ich minuloročné vystúpenie na Pohode.


Koncerty Korben Dallas – jar 2014:

21. 2. - Bojnice, Kazačok
22. 2. - Bratislava, KC Dunaj (+Zrní, Kvety nikotínu)
28. 2. - Vráble, Kino Tatra (+Katarzia)
1. 3. - Nitra, Staré divadlo (Štúdio) (+Fresh Out Of The Bus)
4. 3. - Praha, Lucerna Music Bar (+Zrní)
5. 3. - Ostrava, Cooltour (+Zrní)
6. 3. - Brno, Musilka (+Zrní) 
22. 3. - Piešťany, ŽiWell
29. 3. - Vrbové, Vítanie jari a oslava abstinencie
3. 4. - Bratislava, Nu Spirit Club (+Saténové ruky) 
4. 4. - Prešov, Christiania
5. 4. - Košice, Bernard Club
25. 4. - Praha, Jazz Dock
26. 4. - Praha, Jazz Dock
28. 4. - Brno, Stará pekárna

Informácie pre Hudba.sk poskytol manažér kapely Matúš Németh.

Foto: Marko Erd - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas