Pieseň Naveky Kataríny Knechtovej patrí už niekoľko mesiacov medzi najväčšie hity v slovenskom éteri. Minulý týždeň bola dokonca v konkurencii domácich aj zahraničných piesní na absolútnom vrchole rebríčka hranosti. Pre speváčku, ktorá sa aktuálne pripravuje na ďalšie turné s Cigánskymi diablami, je to veľké povzbudenie.

"Som veľmi šťastná a vďačná, že slovenské rádiá dali piesni šancu. Som rada, že sa mi to opäť podarilo. Upevnila som si skladateľské sebavedomie, pretože mať v dnešnej dobe úspešný singel považujem za malý zázrak. Konkurencia je veľká a slovenskej hudby sa hrá o dosť menej. Takže sa veľmi a úprimne teším," neskrýva radosť Katka Knechtová.


Rovnako sa teší aj na pokračovanie úspešného vypredaného jesenného turné Knechtová & Cigánski Diabli Tour 2014. Nová séria koncertov spoločných koncertov odštartuje 4. februára v Prievidzi. Originálnú fúziu popu a dynamickej hudby cigánskeho orchestra zažijú fanúšikovia v 17 slovenských mestách a v Prahe.

"Zamerali sme sa na miesta, v ktorých sme chceli hrať už na jeseň, ale z časových dôvodov sme to nestihli. To je napríklad Prešov. A potom ideme do miest, v ktorých nás chceli vidieť a počuť, tak sme sa rozhodli ešte pridať. Na turné sa opäť veľmi teším, mňa tie koncerty nesmierne bavia. Baví ma repertoár, muzika, muzikanti a ľudia, ktorí na koncerty chodia. Atmosféra je vždy iná a spievanie je môj život," priznala Knechtová.

Prečítajte si rozhovor: V rómskych pesničkách môže byť človek expresívnejší

Pre fanúšikov chystá na tento rok aj niekoľko noviniek. Nahráva nový singel, pripravuje album a s kapelou pracuje na novom programe na letné koncerty. "Po skončení turné sa budem ďalej venovať práci na novom albume, ktorý pripravujeme spolu s Ľubicou Čekovskou. Je to náročné, takže sa na to musím plne sústrediť. V máji s mojou kapelou chystáme koncerty na letnú sezónu, mám v pláne zostaviť nový program, ktorý bude znieť opäť viac rockovo. A koncom apríla pustím do života a rádiového éteru ešte jeden singel," prezradila Katka.

Aktuálne potvrdené koncerty Katky Knechtovej a Cigánskych diablov:
 
4. 2. - Prievidza
12. 2. - Kežmarok
22. 2. - Čadca
24. 2. - Liptovsky Mikuláš
25. 2. - Prešov
27. 2. - Považská Bystrica
28. 2. - Michalovce
7. 4. - Levice
11. 4. - Sereď
18. 4. - Ružomberok
19. 4. - Liptovsky Hrádok
20. 4. - Poprad
22. 4. - Praha
25. 4. - Zvolen
27. 4. - Nové Zámky
28. 4. - Trnava
29. 4. - Topoľčany
4. 6. - Senica

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová