Barbadoská speváčka Rihanna vydala dlho očakávanú ôsmu štúdiovku Anti. Zverejnila ju v dnes v noci (stredoeurópskeho času) prostredníctvom streamovacej služby Tidal. Album obsahuje 13 skladieb, medzi ktorými nie je ani jeden z jej vlaňajších singlov FourFiveSeconds, American Oxygen a Bitch Better Have My Money.

Na albume Anti s 27-ročnou Barbadosankou spolupracovali The Weeknd, Timbaland, The-Dream, Travis Scott, DJ Mustard, Hit-Boy, PARTYNEXTDOOR či Boi-1da. Podľa stanoviska, ktoré predstavitelia služby Tidal poskytli magazínu The Fader, 16-skladbová deluxe verzia nahrávky vyjde 29. januára a na ich službe bude dostupná týždeň. Zatiaľ si môžete vypočuť štandardnú verziu nahrávky. Ak nie ste používateľmi služby, môžete si prehrať len 30-sekundové ukážky.

Popri streamingu však Rihanna ponúka aj stiahnutie digitálnej kópie albumu, ktoré je dnes zadarmo. Informovala o tom na svojom Twitteri a Facebooku, kde napísala, že fanúšikovia si album môžu stiahnuť, ak jeho názov uvedú ako kód (veľkými písmenami: ANTI). Okrem toho je na stránke rihanna.tidal.com potrebné uviesť už len emailovú adresu, meno a priezvisko, a napokon zaškrtnúť slová z hitu Marina and the Diamonds (RiRi & Tidal, vďaka za pripomenutie!).

Otestovali sme si to za vás - album si skutočne môžete stiahnuť zadarmo (dokonca aj s vymysleným menom a neplatnou emailovou adresou, ale pssst!). K dispozícii sú formáty MP3 a FLAC. Skladby si po stiahnutí zrejme budete musieť očíslovať podľa tracklistu (viď nižšie), aby sa prehrávali v správnom poradí. Bezplatné sťahovanie albumu bude fungovať len počas prvých 24 hodín od jeho uvedenia na trh, čiže približne do 3:00 v noci zo štvrtka na piatok.

Stiahnite si Anti legálne a bezplatne TU

Pol dňa pred uvedením novinky na trh speváčka zverejnila prvý singel Work, v ktorom hosťuje kanadský raper Drake. Po pár hodinách sa skladba dostala na prvé miesto predajnosti v rebríčkych iTunes vo viac než 70 krajinách sveta. Okrem toho v stredu na Youtube zverejnila aj poslednú, ôsmu časť série videí ANTI diaRy.


Zoznam skladieb na albume Anti:

1. Consideration (feat. SZA) 
2. James Joint 
3. Kiss it Better 
4. Work (feat. Drake) 
5. Desperado 
6. Woo (feat. Travi$ Scott) 
7. Needed Me 
8. Yeah, I Said It 
9. Same Ol' Mistakes 
10. Never Ending 
11. Love On the Brain 
12. Higher 
13. Close to You

Bonusy na deluxe edícii: 
14. Good Night Gotham 
15. Pose 
16. Sex With Me

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA: Thefader.com, Pitchfork.com, Missinfo.tv, Twitter.com/rihanna, Tidal)
Foto: Live Nation

Súvisiaci interpreti: Rihanna