Spevák, skladateľ a hudobník Samuel Tomeček vydal v závere roka 2015 svoju tretiu štúdiovku s názvom Nespím. Album vyšiel po šiestich rokoch od jeho predchádzajúcej platne Ako v nirváne. Na novinke nechýbajú ani dávnejšie vydané videosingle Fallen Out, Legíny a Nespím.

Novinka ponúka jedenásť piesní a dva bonusy v podobe coververzií. Na album si Samuel Tomeček prizval takmer dve desiatky interpretov, medzi nimi sú raperi Rakby a Suvereno, spevák Igor Kmeťo mladší a ďalší muzikanti. Hudobne sa na jednotlivých piesňach okrem Tomečka podieľali aj Martin "Maxo" Šrámek a Samuel Kovács, textami prispeli Vlado Krausz, Veronika Černá či Katka Ščevlíková. Album Nespím sa bude krstiť 3. feburára na akcii určenej pre kolegov z brandže a novinárov. Už teraz však Samuel plánuje na apríl a máj koncertné turné, na ktorom novinky predstaví fanúšikom, a chýbať nebude ani na letných festivaloch.

Nahrávka vznikala najmä v hudobníkovom vlastnom štúdiu Fair Play Music, niekoľko skladieb sa nahrávalo aj v štúdiu Littlebeat. "Je to moderný album, to znamená, že v porovnaní s predošlým je to veľký rozdiel. Je to album veľmi pozitívny, čo sú podľa môjho názoru dve hlavné črty, a ešte možno aj celkom tanečný," povedal spevák pre TASR. "Trvalo štyri roky, kým sme album urobili, autorsky som na všetkých jedenástich piesňach, textovo som na pár z nich. Ale, samozrejme, rád si nechám napísať text skvelými ľuďmi, ako je Vlado Krausz, aj raperi majú básnický talent. Ten album nie je iba o troch ľuďoch," dodal hudobník, ktorý sa v posledných rokoch so svojím bandom pravidelne objavuje v úspešnej televíznej relácii Milujem Slovensko.

Známym sa stal vďaka účinkovaniu v prvej sérii speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar v roku 2004. "Tých jedenásť rokov bolo rôznorodých, dynamických, plných zvratov aj pádov, hudby a troch vydaných albumov. Som vďačný za to, že som mohol s hudbou prežiť jedenásť rokov, keď som to rátal, tak je to nejakých sedemsto odohraných koncertov, čo síce nie je veľmi veľa, ale na slovenské pomery veľmi slušné. Získal som veľa skúseností, ďakujem Ivanovi Táslerovi, dve cédečká sme robili spolu s ním, to sú krásne spomienky, nemôžem sa sťažovať," bilancuje Samuel, ktorý svoje pôsobenie v hudbe berie naozaj vážne.

Svedčí o tom aj fakt, že vyštudoval hudobnú vedu na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a popri tom aj skladbu a kompozíciu na Konzervatóriu. Aktuálne pokračuje v doktorandskom štúdiu, téma jeho práce má názov "Vokál v rockovej hudbe od roku 1989 po súčasnosť na Slovensku". Popri štúdiu a speváckej kariére sa venuje aj výučbe spevu.

Zoznam skladieb na albume Nespím:

1. Nespím
2. Generation (feat. Igor Kmeťo ml.)
3. Fallen Out
4. Lights
5. Chrám (feat. Rakby)
6. Legíny (feat. Suvereno)
7. Embrace Me
8. Máš to, čo máš mať
9. Netancujem sám
10. Všetko prejde
11. Nech sa darí

bonusy:
12. Jaj Zuza, Zuzička
13. Ain't No Sunshine


Celý album si môžete vypočuť na Deezeri:

 


Zdroj: TASR + Hudba.sk
Foto: Facebook.com/samuel.tomecek

Súvisiaci interpreti: Samuel Tomeček