V hollywoodskom klube Whiskey A GoGo sa vyprofilovalo hneď niekoľko epoch rocku. Tamojšie pódium totiž v minulosti nasiaklo potom Jimiho Hendrixa, Janis Joplin a členov kapiel ako Guns N' Roses, The Doors, Aerosmith, The Police, Ramones, Oasis alebo System Of a Down. Na túto exkluzívnu súpisku sa 31. januára pridá aj české trio Doctor Victor.

V kolíske rocku, ktorá je nadobro zapísaná aj v rock'n'rollovej sieni slávy, vystúpi kapela sústredená okolo gitaristu Vojta Bureša v súvislosti s jej účasťou na najväčšom hudobnom veľtrhu na svete NAMM Show. Udalosť, ktorej tradícia siaha až do začiatku 20. storočia, je koncentráciou osobností a súčasných trendov v hudobnom biznise. Konala sa od 24. do 27. januára v Kalifornskom Anaheime, a odprezentovalo sa na nej okolo 500 hudobných značiek z viac ako 130 krajín. V rámci sprievodného programu si organizátori vyberali z niekoľkých tisícov prihlásených kapiel.


Príležitosť spojená s legendárnymi miestami

NAMM Show však nie je jediným miestom, kde sa Doctor Victor v rámci svojho amerického výletu ukázali alebo ešte len ukážu. V Los Angeles sa v nedeľu 27. januára predstavili aj v legendárnom podniku Silverlake Lounge, ktorý taktiež hostil mnohé, dnes už na scéne dobre etablované kapely. Spomenúť môžeme Black Rebel Motorcycle Club, Local Natives, Tame Impala alebo Lord Huron. Klub je známy aj občasne sa konajúcimi secret sessions, teda vopred neohlásenými koncertami veľkých hviezd.

"Mierime do svätyne rocku a máme z toho obrovskú radosť. Vždy som chcel ísť hrať do USA, a teraz to prišlo. Navyše zahráme na miestach, na ktorých vystúpili naše najväčšie idoly ako Led Zeppelin či Jimi Hendrix. Pre našu kapelu je to sviatok a príležitosť, ktorú si nenecháme ujsť," oznámil ešte pred odchodom do USA frontman Vojta Bureš alias Victor.

Aby toho nebolo málo, kapela stihne počas pobytu Kalifornii zahrať svoju nefalšovanú rockovú šou, charakteristickú nespútanou energiou a aktívnou interakciou s publikom, aj v ďalších známych kluboch PeppermintRedwood.


Pražská kapela Doctor Victor, ktorú dopĺňa basák Muddy a bubeník Karpa, je známa najmä intenzívnou retro-rockovou fúziou a veľkolepými živými vystúpeniami. V minulosti zaznamenala viacero mimoriadnych úspechov, medzi ktoré patrí predskakovanie AC/DC na ich megakoncerte v Letňanoch, ale aj produkčná spolupráca so spevákom Danom McCaffertym z Nazareth, či s Idou Nielsen, basgitaristkou z kapely sprevádzajúcej Princea.

Zostávajúce koncerty Doctor Victor v Kalifornii:

28. 1. - Redwood Bar, Downtown
30. 1. - PeppermintClub, Beverly Boulevard
31. 1. - WhiskeyA GoGo, Hollywood

Text: Matej Kráľ
Foto: Facebook.com/doctorvictor