Mladá trojica Favorite Obsession púšťa do sveta svoju prvú komplexnú nahrávku plnú osobných spovedí a hľadania hraníc spolužitia ako vo vzťahoch, tak v samotnej kapele. EP s názvom Sad Disco vychádza spoločne s videoklipom k piesni Green Eyes v piatok 29. januára na DIY kazete v limitovanej edícii 30 ks a na počúvanie bude na streamovacích platformách kapely.

Mostecká shoegaze/dream popová kapela Favorite Obsession funguje iba od roku 2018, za tú dobu ušla dlhú cestu od domáceho nahrávania až ku štúdiovým stretávka v Golden Hive Studios, kde pod producentskou taktovkou Sáry Vondráškovej (Never Sol) dotvorila svoje debutové EP. Snúbi vintage zvuk s popovými melódiami a osobitým vokálom líderky Karolíny Nodesovej.


Tematicky dávajú piesne na EP dohromady osobný príbeh, ktorý začína neverou (Green Eyes) a končí uvedomením si, že si vo vzťahoch ľudia ubližujú tak trocha naschvál (Cry on Purpose). "Celé EP je prepletené queer vzťahmi, monogamiou/polygamiou a celkovo objavovaním hraníc sexuality a spolužitia dvoch alebo viacerých osôb," hovorí k svojej tvorbe Karolína a dodáva: "Cry on Purpose som nahávala v prvom lockdowne v izbe po tom, čo som jeden večer počúvala spomalené verzie pesničiek s backtropom búrky a plakala pri tom."

Kapela pojala svoje EP vizuálne a ku každej piesni z neho tak postupne zverejní aj videoklip. Svoj release vydáva zároveň aj s videoklipom k piesni Green Eyes, ktorý režírovala a natočila Anastasya CYA: "Chcela som si vyskúšať nový kreatívny proces tvorby hudobného videa. S kapelou sme sa rozhodli oslobodiť od štruktúrovaného scenára a namiesto toho si skôr len hrať." Videoklip je tak súhrou rôznych intuitívnych nápadov a vizuálnych prvkov.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Tereza Odehnalová.