Na udeľovaní cien Slávik 2011 tento rok nebolo príliš veľa svetlých momentov, no opodstatnenosť výhry v kategórii Spevák roka nemožno spochybniť. Richard Müller za posledný rok preukázal svoje kvality najmä na vypredaných koncertných šnúrach, zároveň je jedným z mála domácich interpretov, u ktorých sa rádiá neboja nasadiť do rotácií nové skladby. Víťazstvám v anketách popularity však dodnes celkom nerozumie.

"Mňa to vždy prekvapí, vôbec som to nečakal. Rovnako dcéra Ema tvrdila, že tento rok to nevyhrám. Ďakujem fanúšikom, ktorí pri mne stoja," odkazuje Richard Müller svojim priaznivcov a zároveň dodáva, že bude pre nich tvrdo pracovať aj naďalej: "Niekto múdry povedal, nie je nič staršie ako včerajší úspech. Takže so mnou cena nič neurobí."

O jeho slovách svedčí aj fakt, že hoci bol ocenený mnohokrát, vždy zostal sám sebou a robil hudbu, ktorej veril. "Mám doma veľa cien. Napriek tomu, že si myslím, že môj ksicht ani moja hudba sa do pop music príliš nehodia. Vážim si to, je to veľmi príjemné," priznáva spevák, pre ktorého organizátori nedeľného prenosu pripravili aj špeciálnu poctu - jeho skladbu Rieka zaspievali Zuzana Smatanová, Katarína Knechtová a Zdenka Predná.

Katarína Knechtová, Zdenka Predná, Zuzana Smatanová, Richard Müller - Rieka (live - Slávik 2011)

Speváčky zároveň Müllerovi odovzdali dvojitú platinovú platňu za predaj ostatného albumu Ešte (2011). "Ja sa z toho veľmi teším. Verím, že aj Ivan Tásler bude mať veľkú radosť. Bola to pre mňa fantastická spolupráca. Medzi nami nebola nikdy tak dobrá chémia ako v prípade albumu Ešte," dodal o albume, ktorý si fanúšikovia môžu zakúpiť aj vo vinylovom formáte.

Článok o výsledkoch ankety Slávik 2011 si môžete prečítať TU.

Už o necelý mesiac vyráža Richard Müller na ďalšiu koncertnú šnúru, ktorá je pokračovaním megaúspešného Potichu tour. Po sérii koncertov v Českej republike sa v máji dočkajú aj fanúšikovia na Slovensku. Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal a v miestnych pokladniach divadiel a kultúrnych domov.

Slovenská časť Potichu Tour 2 a pol:

10. 5. - Bratislava, Istropolis
21. 5. - Piešťany, Dom umenia
22. 5. - Čadca, Športová hala
23. 5. - Ružomberok, Kultúrny dom Andreja Hlinku
24. 5. - Humenné, MsKS
25. 5. - Spišská Nová Ves, Reduta

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková, PR manažérka Richarda Müllera.

Foto: René Miko

Súvisiaci interpreti: Richard Müller