Bratislavská kapela, ktorá vo svojej tvorbe spája alternatívny rock, grunge i metal, nedávno pokrstila debutové EP Shocking Centre, z ktorého prostredníctvom svojho prvého videoklipu dáva do pozornosti skladbu Honesty.

Vizuál si kapela vytvorila sama s použitím šialených amatérskych videí z internetu v kombinácii s vlastnými zábermi z koncertov. Poskytuje k nemu aj toto čestné vyhlásenie:

"Kapela sa nestotožňuje so sebadeštruktívnymi praktikami z použitých videozáznamov (okrem patologických prejavov publika). Úmyslom autorov Sound of Mayhem nebolo ani navádzanie k napodobňovaniu sebadeštruktívneho správania zobrazeného v tomto klipe. Žiaden fanúšik ani iné 'zvery' neutrpeli v klipe ujmu na zdraví. Súčasný zdravotný stav 'kaskadérov' z videí tu použitých nie je známy."

Jediné šokujúce elementy, s ktorými sa kapela stotožňuje, si môžete vypočuť na nahrávke Shocking Centre, ktorá je podľa speváčky Miry Zemanovej "šokujúcejšia než bulvár". Tri skladby si môžete vypočuť na Bandzone stránke kapely.


Kapela Sound of Mayhem pred pár dňami oslávila svoje narodeniny - založili ju 24. februára 2015 po dlhom hľadaní dvoch skvelých gitaristov, ktorí sa pridali k silnému jadru so špecifickým soundom, ktoré spolu hrávalo už niekoľko rokov v predošlých spoločných projektoch.

Dominantných bradáčov s nástrojmi (Vasil a Andy - gitara, Miňo - basa, Peťo - bicie) dopĺňa za mikrofónom "nežné" stvorenie Mira. Sound of Mayhem si môžete najbližšie vypočuť na dvoch koncertoch v Bratislave - 5. marca v Rock cafe a 7. mája v Randali.

Redakciu Hudba.sk za kapelu Sound of Mayhem informovala Mira Zemanová.

Foto: Werdza