Katarína Knechtová, Celeste Buckingham, Sima Martausová s Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu, Martin Harich, skupiny Polemic a King Shaolin, Bekim a ďalší umelci podporia svojím vystúpením štvrtý ročník benefičného koncertu Hudba bez bariér. Uskutoční sa v piatok 23. marca v priestoroch Liptov arény Tatralandia.

Celeste BuckinghamSima Martausová, Martin Harich, PolemicKing Shaolin, Bekim a gitarista Dávid Bílek sa už predstavili na predchádzajúcich ročníkoch, pre Katku Knechtovú či muzikálovú herečku a speváčku Katarínu Ivankovú, ktorá vystúpi spoločne s Folklórnym súborom Majerán Liptovský Hrádok, to však bude premiérová účasť. Po koncertoch v Bratislave a Banskej Bystrici sa tentokrát podujatie prvýkrát uskutoční v Liptov aréne Tatralandia, ktorá je spoluorganizátorom koncertu.


"Veľmi sa tešíme, že v roku 2018 pribudnú medzi osobnosti, ktoré nás podporujú, ďalší úžasní umelci, tentokrát to budú krásne a talentované dámy. Sme radi, že vďaka všetkým týmto umelcom i vďaka našim partnerom môžeme pomôcť rodinám a jednotlivcom sociálne či zdravotne hendikepovaným, ktorých navštívime v lete priamo v ich domovoch na ďalšom ročníku nášho najväčšieho charitatívneho cyklistického podujatia Parasport24 Tour 2018," hovorí organizátor benefičného koncertu Miroslav Buľovský.

Práve počas letného charitatívneho cykloturné, ktoré odštartuje 2. júna, bude rozdaný výťažok zo vstupného z koncertu Hudba bez bariér tým, ktorí to najviac potrebujú - hendikepovaným ľuďom, ktorých prostredníctvom podobných podujatí občianske združenie Parasport24 podporuje už dlhé roky. "Srdečne pozývame všetkých priaznivcov dobrej hudby a zábavy 23. marca do Liptov arény, kde sa na jednom pódiu spojí bez bariér množstvo hudobníkov, spevákov a žánrov hudby. Dobrú párty môžete spojiť s poslednou lyžovačkou v Jasnej alebo s kúpaním v Tatralandii," dodáva Buľovský.

Umelci sa zhodujú, ľudia s hendikepom sú pre nich inšpiráciou

"Mám svoje priority a táto je jedna z nich, nie je to tradičné hranie na city, že poďte nás oľutovať, poďte nám pomôcť, lebo sme v drsnej situácii a buďte za nás smutní. Práve tí ľudia, ktorí sa zúčastnia, to vôbec tak nevnímajú a nemali by byť ani tak vnímaní. Sú to ľudia, ktorí každý deň prekonávajú fyzické nevýhody. Nielenže ich prekonajú, ale zvládajú to neskutočne silným spôsobom, s humorom, s dobrou energiou a my sa môžeme len na nich pozerať a niečo sa od nich naučiť. My ich v tom len podporujeme," povedala pre TASR na nedávnej tlačovej konferencii pravidelná účastníčka akcie Celeste Buckingham.


"Štvrtý ročník, to je fantázia. Pre mňa to je jedna z najpozitívnejších benefičných akcií. Človek tam stretne hendikepovaných ľudí, ktorí sú tak nabití pozitívnou energiou, ako zdraví ľudia často nie. Tí sa zvyknú mračiť, frfľať a riešia úplné nezmyselné veci a tí hendikepovaní, možno práve pre to, že sú naozaj prilepení k tomu vozíku, vnímajú život úplne inak. A paradoxne sú často ešte aj aktívnejší, ako my zdraví," poznamenal na tlačovke Braňo "Bejzo" Bajza zo skupiny Polemic.

"Ten koncert je hlavne všehochuť, málokedy máme možnosť stretnúť sa na jednom pódiu s takýmito umelcami či kapelami, či už rock, pop, world music. Každý si nájde generačne aj hudobne svojho interpreta, je to jednoducho pestrý večer. Teší ma, že pred pódiom je veľa vozíčkarov, pre ktorých je to prioritne, sú to veľmi pozitívni ľudia, ktorí sú veľmi inšpiratívni pre nás. Oni nám hovoria, že užívať si treba každý deň," dodal spevák pre TASR.


Na spomínanom cykloturné sa tradične zúčastní aj Sima Martausová. "Ja sa už veľmi teším, na koncert aj na cyklistiku. Tú idem už tretí rok. A prečo? Pretože mi je tam dobre a pretože tých ľudí, ktorí tam sú, mám veľmi rada a sú mi srdcu blízki. Na koncerte so mnou zároveň vystúpia dievčatá z Dievčenského speváckeho zboru Slovenského rozhlasu a s Maťkom Harichom zaspievame jeden duet, ktorý sa chystáme v týchto dňoch nahrať v štúdiu. Spievali sme ho na minuloročnom koncerte, je to taká pesnička špeciálne k tejto akcii, zložila som ju po mojej prvej účasti a je o tom, čo som zažila na prvej cyklistike a o tom, ako tam spájame všetci svoje sily. Aj sa tak volá - Spojiť sily," prezradila mladá rodáčka z Považskej Bystrice.

Na bicykel sa v júni plánuje posadiť aj Martin Harich. "Toto je akcia, ktorú už ani nedohadujeme, len mi Miro zavolá a oznámi dátum, ani sa nepýta, či chcem alebo nechcem," zasmial sa spevák. "Ja som ale za to moc rád, lebo to nemá len benefičný rozmer, ale je to hlavne o priateľoch, ktorí si za účelom pomoci iným idú užiť týždeň plný zábavy a naozaj úprimnej a spontánnej energie. Som si istý, že sa tejto akcie zúčastním vždy, keď budem môcť," uzavrel.

Vstupenky na podujatie Hudba bez bariér 2018 sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.


OZ Parasport24 bolo založené v roku 2006 a venuje sa organizovaniu rôznorodých projektov na podporu hendikepovaných ľudí, ktorí ako jednotlivci majú obmedzené podmienky na získavanie finančných a iných prostriedkov pre vlastný rozvoj. Prostredníctvom športu majú občania so zdravotným postihnutím lepšiu možnosť zaradiť sa do bežného života. Od roku 2015 sa okrem tradičného cykloturné koná aj benefičný koncert Hudba bez bariér (v prvom vydaní sa uskutočnil pod názvom Koncert bez bariér).

Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.parasport24.comwww.facebook.com/Parasport24.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Zdroj: TS (Adriána Čahojová - Soul for Show) + TASR + SITA
Foto: Soul for Show

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham, Polemic