Známy český pesničkár Tomáš Klus pripravuje v apríli tohto roka sedem slovenských koncertov, na ktorých predstaví svoju novinku - album Spolu, ktorý vyšiel na jeseň minulého roka. Od 7. do 16. apríla sa so svojou kapelou postupne predstaví v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici, Trenčíne, Žiline, Poprade a Košiciach.

V septembri 2018 sa priaznivci Tomáša Klusa po troch rokoch dočkali ďalšieho štúdiového albumu, na ktorom ponúkol spolu až 21 skladieb, nesúcich hlavné posolstvo nahrávky: "hovorme spolu". Prvým singlom sa stal už v decembri predchádzajúceho roka skladba A pak - duet s jeho manželkou Tamarou, s ktorou si zahrali aj vo videoklipe. Pieseň sa stala veľkým hitom a dodnes má na Youtube viac než 7,6 milióna prehratí.


Tomáš Klus zahrá na slovenskom turné so svojou Cílovou skupinou najväčšie hity aj skladby z nového albumu Spolu. Nový, netradičný prístup umelca vidieť aj v skladbe Dobrodružce. Vo videoklipe, v ktorom opäť účinkuje aj jeho milá, sledujeme príbeh lásky muža a ženy, ich spolunažívania. Tamara, žena-zombie, je tŕňom v oku ostatným obyvateľom, ktorí tento vzťah odsuzujú. Tomáš Klus opäť raz poukazuje na to, ako niektorí ľudia môžu mať problém prijať niekoho s odlišným názorom a že sa môžu prejavovať až nenávistne.


Veľmi úspešný je aj singel Tichá voda, ktorý má aj bez oficiálneho videoklipu na Youtube takmer 300-tisíc prehratí. Baladická skladba je o súboji s neprístupnosťou a o tom, že ľudia majú v sebe veľa ostychu prehovoriť. "Tichá voda je v každom z nás. Často radšej nič nepovieme, zo strachu, z nedôvery vo vlastný názor," hovorí Klus.

Prečítajte si recenziu: Album Tomáša Klusa Spolu má terapeutický účinok. Učí komunikácii a porozumeniu


Hosťom turné bude známy slovenský pesničkár

V rámci turné Tomáš Klus 2019 tour SpOlu vystúpi aj jeho slovenský kolega, známy z účinkovania v súťaži Česko Slovensko má talent, Juraj Hnilica. "Som veľmi šťastný, že sa toto prepojenie uskutoční. Už dávno som od ľudí počúval, že by bolo skvelé nás zažiť spolu na jednom koncerte. Bude to jeden veľký výlet plný spontánnosti a krásnych zážitkov," teší sa sympatický Martinčan.

Jeho vzťah k českému kolegovi je zaujímavý, keďže ich v podstate dali dohromady fanúšikovia. "Prirovnávali nás k sebe a ja som vtedy Tomáša ešte dobre nepoznal. Bolo to pre mňa až neopísateľné a kládol som si otázku, ako je možné, že sme si v niektorých veciach veľmi podobní, keď sa nepoznáme, a dokonca ani neregistrujeme jeden druhého," spomína Juraj Hnilica, ktorý predstaví skladby zo svojich dvoch albumov Dovoľte mi predstaviť sa Vám (2015) a Slnečný... (2017).

Lístky na turné sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk.


Tomáš Klus 2019 tour SpOlu:

7. 4. - Bratislava, HANT Aréna
8. 4. - Nitra, PKO
10. 4. - Banská Bystrica, Ministry of Fun
11. 4. - Trenčín, Športová hala
13. 4. - Žilina, Event House
14. 4. - Poprad, Aréna Poprad
16. 4. - Košice, Spoločenský pavilón

Vstupenky:  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Andrea Čurná. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Tomáš Klus