Organizátori obľúbeného bratislavského festivalu Uprising zverejnili ďalšie mená 13. ročníka. K prvým ohláseným umelcom ako Max Romeo, Hempress Sativa, Roni Size, DJ Vadim či Mungo's Hi Fi sa behom uplynulých dní pridalo niekoľko atraktívnych posíl.

Medzi známe mená pre fanúšikov Uprisingu určite patria beatboxer Dub FX, svetoznámi hráči na hang drum Hang Massive, či jamajský roots reggae veterán Prince Alla. Najväčšiu poznornosť však na seba tento rok strhla jeho krajanka Koffee, ktorá sa iba pred pár dňami stala najmladšou a vôbec prvou ženskou držiteľkou Grammy v kategórii Najlepší reggae album.

Čerstvá dvadsiatnička má namierené vysoko a už v mladom veku sa natrvalo a výrazne zapisuje do dejín reggae. Svojou hudbou postupne dobýja okrem rodnej Jamajky aj celý svet. Jej ocenený album Rapture budete môcť počuť naživo v rámci jej exkluzívnej stredoeurópskej premiéry 28. augusta na Uprisingu 2020.


Spomínaný reggae veterán Prince Alla už v 60. rokoch spolupracoval s Joe Gibbsom, ktorý bol svojho času mentorom reggae ikony Boba Marleyho. Jeho vystúpenie s formáciou Suns of Dub bude nepochybne veľkým hudobným zážitkom.

Majster beatboxu a live loopingu Dub FX, ktorý to z pouličného buskera dotiahol na tie najväčšie pódiá bez pomoci komerčných rádií a veľkých nahrávacích spoločností, príde na Uprising po šiestich rokoch. V Bratislave predstaví svoj ešte horúci nový album Roots.


Tento rok sa na festivale predvedie aj duo Hang Massive, svetovo najznámejší hráči na hang drum a Handpan, ktorí na svojich videách nazbierali už vyše 100 miliónov videní.

Súpisku trinásteho ročníka doplnia aj traja ostrieľaní MCs, ktorí sa pridajú k už zverejneným dídžejom. S Roni Size-om sa na pódiu predstaví legendárny Dynamite MC a spoločne s DJ Vadimom zase vystúpia Killa P a Jman so svojou nekompromisnou lyrickou smršťou. Zoznam novo zverejnených mien uzatvára poľský producent Dreadsquad, ktorý zahrá spoločne so Španielom Lasaiom.


Uprising Festival 2020 sa uskutoční 28. a 29. augusta v Bratislave. Organizátori tento rok fanúšikov potešili aj novými zberateľskými vstupenkami na festival, ktoré menia dizajn pri každom zdražovaní. Aktuálne je v predaji séria One Love za 45 eur alebo aj špeciálne VIP lístky s množstvom výhod a možnosťou stretnúť vybraných umelcov aj osobne. Všetky podrobnosti nájdete na oficiálnom webe Uprising.sk.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za organizátorov festivalu poskytol Sveťo Moravčík.