Zuzana Smatanová už 4. apríla vyrazí na sériu špeciálnych akustických koncertov. Komornejšie verzie svojich skladieb predstaví v novom programe v spolupráci s jazzovým saxofonistom Milom Suchomelom. Pre veľký záujem fanúšikov bol pridaný koncert v bratislavskom Rock Cafe.

Slovenská speváčka oslavuje akustickým turné 10 rokov svojho pôsobenia na slovenskej hudobnej scéne. Počas tohto obdobia získala šesť ocenení Zlatý slávik, dve ceny OTO a množstvo ďalších nominácií. So Zuzanou vyčaria na pódiu intímnu atmosféru Maroš Kachút, Palo Smolka, Braňo Jelen a Dušan Kulich, ku ktorým sa pridá aj mladý hráč na klávesové nástroje Peter Kunzo.

"Tento rok pomyselne oslavujem desať rokov na scéne, a preto chcem s kapelou zahrať pesničky, ktoré fanúšikovia dobre poznajú z mojich koncertov. Zahráme ale aj také, ktoré vždy túžili počuť, ale my sme ich v playliste nemali. Chcem sa im aj takto poďakovať, že pri mne tých desať rokov stoja ako vojsko a úžasne ma podporujú," uviedla na margo pripravovanej koncertnej šnúry Smatanová.

Termíny turné Zuzany Smatanovej s Milom Suchomelom:

04.04. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
05.04. - Vranov nad Topľou, Dom kultúry
06.04. - Trebišov, Dom kultúry
19.04. - Bardejov, Kino Žriedlo
25.04. - Modra, Elesko Wine Park
27.04. - Liptovský Mikuláš, Route 66
10.05. - Bratislava, Rock Cafe

Zuzana plánuje aj jesenné pokračovanie akustických koncertov, ktoré bude nasledovať po náročnom festivalovom lete. Vstupenky sú v predaji v miestnych pokladniach.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Zuzana Smatanová