Jedným z najočakávanejších albumov tohto roka je nepochybne Love In The Future od speváka Johna Legenda. Uplynulý týždeň priniesol druhý singel z tejto nahrávky, ale tiež novinky od Taliba Kweliho, Cappadonnu, Durag Dynasty a tajomného projektu menom Tuxedo.

Minulý týždeň sme sa po dlhom čakaní dočkali prvého singlu z pripravovaného albumu Love In The Future od Johna Legenda, ktorým sa stala skladba The Beginning. Prešlo len niekoľko dní a Legend predstavil ďalšiu skladbu Who Do We Think We Are, do ktorej si zavolal Ricka Rossa.

John Legend feat. Rick Ross - Who Do We Think We Are

Tony Williams predstavil vo februári singel Another You s hosťujúcim Kanyem Westom. Teraz k tejto príjemnej skladbe, ktorú produkoval Bink!, vznikol aj remix. V ňom sa k pôvodnému obsadeniu na mikrofóne pridali Freddie Gibbs a King Chip.

Tony Williams feat. Freddie Gibbs, King Chip & Kanye West - Another You (Remix)

V pondelok sa na internete objavilo trojskladbové EP s názvom Tuxedo od rovnomenného interpreta. Kto za týmto projektom stojí, nie je zatiaľ oficiálne známe, predpokladá sa však, že sú to spevák Mayer Hawthorne a producent Jake One. Ak by sa aj nakoniec ukázalo, že je to niekto iný, nič by to nezmenilo na fakte, že ide o veľmi dobré počúvanie. Posúďte sami.

Tuxedo - Tuxedo EP

Podobne z ničoho nič sa objavila aj skladba Makes No Sense od Taliba Kweliho, ktorému v nej asistujú dnes už spomínaný Freddie Gibbs a Jon Connor. Track sa s najväčšou pravdepodobnosťou nebude nachádzať na Talibovom novom albume Prisoner Of Conscious, ktorý má vyjsť 7. mája, keďže na oficiálnom trackliste nefiguruje.

Talib Kweli feat. Freddie Gibbs & Jon Connor - Makes No Sense

Talib Kweli má prsty aj v nasledujúcom príspevku, tentoraz však ako hosť. R.A. The Rugged Man si ho totiž pozval do veci s názvom Learn Truth, ktorá pochádza z jeho dlho očakávaného albumu Legends Never Die. Ten sa dostane do predaja 30. apríla.

R.A. The Rugged Man feat. Talib Kweli - Learn Truth

Cappadonna iba pred mesiacom vydal štúdiovku Eyrth, Wynd and Fyre a už sa hlási s ďalším materiálom. Najnovšie tento člen skupiny Wu-Tang Clan predstavil skladbu Slang Editorial 2 z pripravovaného pokračovania jeho debutu The Pillage, ktorý vyšiel pred 15 rokmi.

Cappadonna - Slang Editorial 2

Nový album pripravuje aj Slaine z formácií The Special Teamz a La Coka Nostra. Pôjde o nahrávku The Boston Project, ktorá vyjde 16. apríla. Otváracou skladbou bude vec Evolution Of The Kid, ku ktorej už vzniklo aj video.

Slaine - Evolution Of The Kid

Wrekonize z ¡Mayday! momentálne pripravuje svoju debutovú sólovku, ktorú nazval The War Within. Album vyjde 4. júna prostredníctvom Strange Music a prvým singlom z neho sa stala pomalšia vec Anxiety Attacks.

Wrekonize - Anxiety Attacks

Trojica rapperov zo západného pobrežia, menovite Planet Asia, Killer Ben a Tristate, vytvorila vlani formáciu Durag Dynasty. Tento týždeň uzrela svetlo sveta ich debutová štúdiovka 360 Waves, ktorú produkoval kompletne The Alchemist. Zároveň pred pár dňami zverejnili aj video k titulnej skladbe.

Durag Dynasty - 360 Waves

Na záver tu máme pozvánku na koncert amerických skupín Tha Alkaholiks a Cali Agents, ktoré sa 17. apríla v rámci spoločného európskeho turné s názvom Clash Of The Titans predstavia v bratislavskom Batelieri. Naživo tak budete mať možnosť vidieť päticu v zložení J-Ro, Tash, E-Swift, Rasco a vyššie menovaný Planet Asia. Zaznieť by mala aj klasika Hip-Hop Drunkies.

Tha Alkaholiks feat. Ol' Dirty Bastard - Hip-Hop Drunkies

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: AP Photo/Timothy Greenfield-Sanders, National Gall

Súvisiaci interpreti: John Legend, Rick Ross