Kultová americká popová skupina Sparks, ktorá sa v roku 2015 predstavila na Pohode v projekte FFS (spolu s britskými indie rockermi Franz Ferdinand), vydá 8. septembra album Hippopotamus. Formácia z neho ako prvú ukážku zverejnila rovnomennú pieseň spolu s animovaným videoklipom.

Hippopotamus je prvým albumom Sparks po ôsmich rokoch od štúdiovky The Seduction Of Ingmar Bergman (2009). Bratia Ron (klávesy) a Russell (spev) Maelovci nové skladby nahrali v Los Angeles. Spolu klipom a názvom novinky predstavili aj tracklist albumu s pätnástimi skladbami a obal nahrávky. Ten tvorí fotografia dvojice stojacej pri bazéne, v ktorom pláva hroch. Sparks podporia novinku na turné, počas ktorého vystúpia napríklad aj 11. septembra v pražskom Lucerna Music Bare.


Tracklist albumu Hippopotamus: 

1. Probably Nothing 
2. Missionary Position 
3. Edith Piaf (Said It Better Than Me) 
4. Scandinavian Design 
5. Giddy Giddy 
6. What The Hell Is It This Time? 
7. Unaware 
8. Hippopotamus 
9. Bummer 
10. I Wish You Were Fun 
11. So Tell Me Mrs. Lincoln Aside From That How Was The Play? 
12. When You're A French Director
13. The Amazing Mr. Repeat 
14. A Little Bit Like Fun 
15. Life With The Macbeths  

Počiatky kapely Sparks siahajú do roku 1968, keď spomínaní bratia pomáhali zakladať zoskupenie Halfnelson, ktoré v roku 1971 premenovali na Sparks. Medzi známe skladby formácie, ktorá počas kariéry vystriedala niekoľko hudobných žánrov, patria napríklad This Town Ain't Big Enough For Both Of Us, Cool Places (feat. Jane Wiedlin), When I Kiss You (I Hear Charlie Parker Playing), The Number One Song In Heaven, When I'm With You, I Predict alebo When Do I Get To Sing 'My Way'.

Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív)
Foto: Facebook.com/sparksofficial