Po dvoch albumoch a EP prichádza JuSt s novou skladbou s názvom Niečo sa zmení?. Hudobník ňou reaguje na udalosti na Slovensku, ale aj vo svete, pričom sa pýta, či vôbec existuje riešenie, ktoré by bolo únikom zo súčasnej situácie.

"V systéme je niečo chybné. Pravda a láska zvíťazí je žiaľ naivné," spieva JuSt vo svojej aktuálnej novinke. "Text asi nie je veľmi optimistický, neponúka riešenie, skôr sa pýtam či nejaké vôbec existuje. Pravda je relatívna a každý má tú svoju. Žijeme vo svete plnom protichodných informácií a spoločnosť sa viac a viac polarizuje. Navyše čelíme ekologickej kríze, ktorá sa nám odohráva pred očami," vraví hudobník.  

Sám si pritom kladie otázku: Sme v štádiu, kedy je naivné očakávať nejaké pozitívne zmeny? "Verím že nie, ale...Veľa otázok a málo odpovedí. Posledné EP malo názov Histroky z pivnice vol.1, malo by teda nasledovať nejaké vol.2, ale nebude. Z domáceho štúdia z pivnice som sa presunul do svojho nového štúdia Imagine Studio, ktoré je v Žiline a v ktorom už vznikajú nové veci," prezrádza JuSt.


Okrem vlastnej tvorby sa venuje nahrávaniu aj iných hudobníkov. "Baví ma zvuk ako taký, neustále sa v tom vŕtam a experimentujem čo ako znie. Obklopujem sa vybavením, ktoré vie dostať z nástrojov atmosféru nahrávok z obdobia v 60’s a 70’s. V kombinácii s modernými technológiami sú možnosti obrovské. Toto ma aktuálne napĺňa a zaberá všetok voľný čas," dodáva. 

Práve v Imagine Studio sa nahrávala, mixovala a mastrovala nová skladba, ku ktorej nakrútil Michal Neffe aj "štúdiový" videoklip. S nahrávaním gitár JuStovi pomohol Laco Tvrdý a na bicie hrá Roland Uškovitš


Redakciu Hudba.sk informoval Juraj Strasky. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: JuSt