Český gitarista, skladateľ, textár a producent Michal Pavlíček vydáva sólový štúdiový album Pošli to tam. Pestré gitarové polohy sa na ňom spojili s výraznými vokálmi hostí. Ide o autorský album, ktorý je tvorený čiastočne inštrumentálnymi skladbami a čiastočne piesňami v podaní niekoľkých hostí.

Michal Pavlíček zostavil nový album v duchu svojho vnímania hudby ako slobodného horizontu bez hraníc a štýlových obmedzení. Sú tu vedľa seba rôznorodé skladby, postavené na sólovej gitare alebo vokáloch. Zatiaľ čo skladba Dunění je masívny gitarový pochod so skandovaným rapom na text Jáchyma Topola, ktorý vyvoláva temnú atmosféru, tak nahrávka  Jen ten, kdo zbloudí, najde cestu je zhudobnená báseň Michala Horáčka, akustická balada a krehký duet Richarda Müllera a Svetlany Rymarenko.

Zbesilá gitarová jazda v piesni Pošli to tam s majstrovskými bicími Miloša Meiera je zase zdanlivo na inom brehu ako Odcházení. Pôvodnú skladbu, ktorú Pavlíček zložil pre film Václava Havla, pre album otextoval Vlasta Třešňák, ktorý ju aj spolu s Monikou Načevou naspieval. 

Ako ďalších spievajúcich hostí, autor pozval na nahrávanie albumu dve mladé speváčky Milly Honsovú a Elišku Procházkovú. Dva texty vytvoril Jan Sahara Hedl a Babalu napísala Markéta Pilátová.Obal albumu navrhol sochár, designer a hudobník Stefan Milkov.


Poslať to ďalej a dať do toho srdce

"Keď hudobník povie, Pošlem to tam znamená to, že do toho dá všetko, že to zahrá so všetkou chuťou, vervou a od srdca, aby to tam proste sedelo ako pokrievka na hrnci. Do tohoto projektu som prizval kamarátov muzikantov, o ktorých viem, že im tento pocit nie je vôbec vzdialený," vysvetľuje umelec pôvod názvu. 

Michal Pavlíček pôsobí či pôsobil v skupinách Pražský výběr, Stromboli, Big Heads, BSP, Trio a Supergroup. Ako autor a interprét sa podieľal na albumoch mnohých umelcov (Koubková, Michnová, Načeva, Basiková, Střihavka, Müller atd.). Je autorom nespočetne veľa skladieb a hudby k celovečerným filmom, TV seriálom a inscenáciám. Napísal štyri muzikály, šesť baletov a hudbu k 23 divadelným predstaveniam. Bol aktérom a spolutvorcom 123 dielov hudobného cyklu Na Kloboučku a mnoho ďalších hudobných projektov.  V roku 2015 bol uvedený v Čechách do Siene slávy Akadémie populárnej hudby.



Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Warner Music Renáta Tomášová. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Jan Malíř