Americká sesterská pop-rocková kapela Haim vo štvrtok ohlásila vydanie nového albumu Something to Tell You. Nahrávka sa dostane na trh 7. júla a formácia z nej už zverejnila skladbu Right Now aj s videoklipom, v ktorom muzikantky prezentujú pieseň v štúdiu.

O réžiu videa sa postaral Paul Thomas Anderson. Pod produkciu albumu, na ktorom sa podieľal aj niekdajší člen kapely Vampire Weekend Rostam Batmanglij, sa podpísal Ariel Rechtshaid.

Haim zverejnili novinku krátko po tom, ako bolo ohlásené ich vystúpenie v jednej z predposlednej časti aktuálnej 42. sezóny zábavnej relácie Saturday Night Live. Formácia sa v šou predstaví po druhý raz a zahrá v epizóde, ktorú televízia NBC odvysiela 13. mája.


Skupina, ktorú tvoria sestry Este, Danielle a Alana Haim, na koncertoch sprevádzané bubeníkom Dashom Huttonom, vznikla v roku 2007 v Los Angeles. Debutovala o päť rokov neskôr EP nahrávkou Forever, po nej Haim vydali ešte živé EP s názvom iTunes Festival: London 2012.

V septembri 2013 im vyšiel album Days Are Gone, z ktorého predstavili single Forever, Don't Save Me, Falling, The Wire, If I Could Change Your Mind a My Song 5. Ešte pred vydaním nahrávky zvíťazili v ankete BBC Sound of 2013, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. Nominovali ich tiež na cenu Grammy v kategórii Najlepší nováčik. Podieľali sa na albume Motion (2014) škótskeho dídžeja a producenta Calvina Harrisa a prispeli aj na soundtrack filmu Hry o život: Drozdajka 1 (2014).

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/haimtheband

Súvisiaci interpreti: Haim