V pondelok vyšiel prvý singel Ďaleko z pripravovaného albumu hudobného projektu Jana a Ja s názvom Lesokruhy. Skladba aj videoklip sú oslavou jari a rôznorodých medziľudských vzťahov. Text skladby, ktorý odkazuje na pocit blízkosti medzi ľuďmi aj v časoch, keď sú fyzicky ďaleko, je v týchto dňoch príznačný, hoci plán v tomto smere nebol žiaden.

Jana a Ja je umelecký projekt hudobníčky a poetky Jany Krčmárovej, ktorá na tento rok pripravila svoj debutový album s autorskými skladbami a slovenskými textami. Je tvorbu ste už mohli počuť naživo v rámci rôznych multižánrových a literárnych podujatí, teraz predstavuje svoj prvý oficiálny singel Ďaleko. V piesni sa snúbi jazzová inštrumentácia a sympatický spevácky prejav, je to skladba, ktorá by pokojne mohla znieť z rádií pre náročnejšie dospelé publikum.


O hudobnú produkciu piesne Ďaleko aj celého pripravovaného albumu sa postaral klavirista a skladateľ Ľuboš Šrámek, známy najmä zo spolupráce s Nikolajom Nikitinom, či držiteľom Krištáľového krídla Jurajom Griglákom, ale aj s raperom Rytmusom, ktorému sa postaral o aranžmány skladieb pre koncerty so symfonickým orchestrom. Videoklip vznikol - takisto príznačne, no neplánovane - v režime na diaľku. Na jeho tvorbe sa podieľali Waldemar ŠvábenskýBranislav Vincze a Jana Fašungová.

O pár dní bude skladba dostupná aj na streamingových službieb vrátane YouTube Music, Deezer, Spotify, Tidal, či Apple Music. Profil Jana a Ja v týchto službách nájdete už dnes, aj s dvoma staršími skladbami Čierne barany a Astronaut.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Jana Krčmárová. Správu sme upravili a doplnili.

Foto: Jana Fašungová