Bratislava odštartovala koncerty klasickej hudby pre seniorov v spolupráci s Viva Musica a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom. Na prvom koncerte, ktorý sa konal v pondelok v Dome tretieho veku v Petržalke sa zúčastnila aj prezidentka SR Zuzana Čaputová a primátor Bratislavy Matúš Vallo. TASR o tom informoval hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Prezidentka Zuzana Čaputová seniorov z diaľky pozdravila, zaželala im veľa zdravia a poďakovala sa personálu, ktorý sa o nich stará. "Je ťažké zostať týždne v úplnej izolácii bez možnosti stretnúť sa s rodinou. Už teraz sa teším na chvíle, keď sa budeme znova môcť stretnúť bez odstupu a bez rúšok aj na iných miestach na Slovensku," povedala Čaputová.
      
Hlavné mesto sa podľa Bublu rozhodlo zrealizovať koncerty pre seniorov v snahe zmierniť im ťažkú situáciu, v ktorej sa z dôvodu šírenia ochorenia COVID-19 nachádzajú. "
Hudbou, ktorú týmto spôsobom prinesieme priamo k nim, ich chceme na chvíľu aspoň pomyslene preniesť za hranice týchto zariadení," uviedol Bubla. Dodal, že koncerty majú byť zároveň aj poďakovaním pre všetkých zamestnancov zariadení, ktorí sa napriek súčasnej zložitej situácii obetavo a zodpovedne o seniorov starajú.
      
Obyvateľom a zamestnancom nielen v Dome tretieho veku, ale aj v ďalších slovenských zariadeniach sa poďakoval aj primátor Bratislavy. "Prísnymi opatreniami, ktoré sme prijímali už začiatkom marca, sme chceli najmä chrániť našich seniorov a seniorky v zariadeniach - a som veľmi rád, že sa nám to zatiaľ úspešne darí. Chcem veľmi pekne poprosiť obyvateľov našich zariadení pre seniorov, aby sme ešte chvíľu vydržali byť zodpovední, aby sme sa čo najskôr mohli zasa tešiť zo spoločných stretnutí bez obmedzení," doplnil Vallo.

Zdroj: TASR
Foto:Facebook.com/Bratislava.sk