Richard Ďurana dnes vydáva singel s názvom Neviem ako na to. Od dnešného dňa si ho môžete vypočuť na všetkých streamovacích službách a na Youtube ju zverejnil aj s videoklipom. Po pesničke Tma, ktorá vyšla pred mesiacom, je to ďalší sólový autorský počin muzikanta známeho aj z kapely Space Recorder.

"Pesnička Neviem ako na to je o večnej neistote a vzdávaní sa časti seba, ktoré sú prítomné vo vzťahoch. Láska je opojná a krásna, ale ak má fungovať dlhodobo, nikdy nemôže byť jednosmerka - teda len dostávať, ale nedávať. V istom okamihu príde uvedomenie si, že na toto vzájomné vzdávanie sa časti samých seba jednoducho pristupujeme, lebo si existenciu bez toho druhého nevieme predstaviť. A keď si to priznáme, príde to vzácne vnútorné vyrovnanie a pokoj duše, o ktorom je táto pesnička," hovorí Richard Ďurana.


"Gitarový motív mi napadol pred pár rokmi, pri sledovaní prvých dielov seriálu Occupation. Aj preto mala pesnička dlho rovnaký názov, a takto ju v surovom stave dostal aj Erik Horák, skúsený zvukový inžinier a producent zo štúdia Lososound, ktorý Neviem ako na to mixoval a mastroval," prezrádza.

"Neviem ako na to je druhá pesnička z trilógie, ktorú postupne zverejňujem v týchto týždňoch. Už pri prvom singli som avizoval, že každá z trojice pesničiek bude zvukovo aj obsahovo úplne iná, malé prekvapenie si chystám na záver," dodáva Richard.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Richard Ďurana.