Oficiálny slovenský fanklub Depeche Mode dnes poobede potvrdil, že sa kapela po skvelom sobotňajšom koncerte čoskoro vráti do Bratislavy opäť. Stane sa tak už začiatkom februára v rámci druhej európskej časti The Delta Machine Tour. V krytej aréne Zimného štadióna O. Nepelu ponúkne skupina úplne iný typ koncertného zážitku.

Už pred tretím koncertom na futbalovom štadióne Pasienky sa rokovalo o možnosti, že by sa Depeche Mode do slovenskej metropoly vrátili aj v zimnej časti turné. Niekoľko februárových koncertov v okolitých krajinách už kapela potvrdila skôr, no definitívne rozhodnutie o Bratislave padlo až po tom, ako sa Depešáci presvedčili, že ich Slovensko stále miluje, kríza-nekríza.

Spolu s výborne vystavaným setlistom v sobotu ukážkovo gradovala aj atmosféra koncertu. Najmä skalní fanúšikovia pod pódiom vracali hudobníkom energiu naplno od samého začiatku - aj napriek chladnejšiemu počasiu, aj napriek tomu, že sa koncert na štadióne v širšom centre mesta opäť raz musel začať skôr, než by pre Depeche Mode bolo ideálne - približne hodinu pred zotmením. Zvyšok plochy štadióna ožíval postupne a zhruba od polovice koncertu až do konca bola atmosféra taká elektrizujúca, že zahraniční návštevníci, ktorí s kapelou precestovali viacero miest, označili bratislavské publikum za doposiaľ najlepšie.

Užili si to zjavne aj členovia Depeche Mode, keďže už necelé tri dni po koncerte je definitívne potvrdený ich ďalší návrat na Slovensko. Usporiadateľská agentúra XL Promotion dnes prostrednícvom Depechemode.sk informovala o tom, že zimný koncert sa uskutoční 6. alebo 7. februára 2014. Lístky sa začnú predávať už v prvej polovici júna na stránke Predpredaj.sk.

Exkluzívny zážitok - intenzívnejší zvuk, komornejšia atmosféra

Kapacita Zimného štadióna Ondreja Nepelu pre koncerty je niečo cez 10-tisíc miest, presný počet závisí od veľkosti pódia. Keďže Depeche Mode cez víkend opäť raz o svojich kvalitách presvedčili trikrát väčší počet ľudí, je jasné, že o záujemcov o vstupenky nebude núdza. Tí, ktorí s ich kúpou nezaváhajú, si budú môcť užiť odlišný, vzhľadom na menšiu kapacitu exkluzívnejší zážitok, ako pri predchádzajúcich troch open-air koncertoch. Priestory uzavretej arény po prvý raz na Slovensku umožnia, aby sa celý koncert konal v prítmí, ktoré Depeche Mode a ich audiovizuálnej šou svedčí najviac. Okrem toho, ako pripomína fanklub kapely, sa zrejme vrátia s úplne iným setlistom.

"Tak ako pri predchádzajúcich turné, kapela zvykne radikálne zmeniť setlist, ak sa vracia na európsky kontinent, takže to nebude rovnaká šou, akú ste zažili minulý víkend na Interi. Štadiónový koncert má svoje čaro v množstve fanúšikov, avšak Depeche Mode  svedčia viac haly, kde je zvuk intenzívnejší a atmosféra komornejšia. Stane sa tak po prvýkrát v histórii, že Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher vystúpia v rámci jedného turné po druhýkrát aj u nás," uvádza sa na Depechemode.sk.

Bližšie informácie o definitívnom termíne koncertu a predpredaji vstupeniek prinesieme už čoskoro. Sledujte Hudba.sk a Depechemode.sk.

Text: Hudba.sk (zdroj: Depechemode.sk)
Foto: Zdenko Hanout (fotoreport zo soboty)

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode