Britská rocková skupina Queen koncom tohto roka vydá po takmer 20 rokoch nový štúdiový album, ktorý bude pozostávať z dosiaľ nezverejnených skladieb obsahujúcich aj spev zosnulého Freddieho Mercuryho. Na nahrávke by sa mal objaviť aj jeho duet s Michaelom Jacksonom nahratý v roku 1983.

Informácie o nahrávke potvrdil gitarista skupiny Brian May. Podľa hudobníka sa CD zrejme bude volať Queen Forever. "Nový album bude plný silných emócií, veľkých balád a bude mať ohromne epický zvuk," uviedol May na margo pripravovanej novinky. Ako ďalej podotkol, jednotlivé piesne pochádzajú z 80. rokov a obsahujú vokály Freddieho Mercuryho. Tie budú prostredníctvom programu ProTools spojené so súčasnými inštrumentálnymi nahrávkami kapely.

Uvedené podklady zhotovil May spoločne s bubeníkom Rogerom Taylorom. "Museli sme začať od úplného začiatku, pretože sme mali iba útržky. Je však úžasné, že teraz môžem zistiť ako by jednotlivé piesne zneli, keby sme ich vtedy naozaj dokončili. Toto všetko je možné s modernými technológiami," dodal gitarista.

Duet zo záhrobia

Na albume by sa malo objaviť aj Mercuryho dueto s Michaelom Jacksonom nahrané v roku 1983, ktoré doteraz odpočívalo v archívoch. Mnohí fanúšikovia i svetové médiá však majú o tomto vyhlásení pochybnosti. Skladba sa totiž mohla objaviť aj na nedávno vydanom posmrtnom albume zosnulého Kráľa popu s názvom Xscape. Napriek unikátnej príležitosti sa tak nestalo.

Od Mercuryho úmrtia v novembri 1991 skupina vydala iba jediný štúdiový album - Made in Heaven z roku 1995, na ktorom účinkoval i pôvodný hráč na basovú gitaru John Deacon. Skupina Queen v júni uskutoční turné po Severnej Amerike s hosťujúcim spevákom Adamom Lambertom, s ktorým spolupracuje od roku 2009. Predtým vystupovala tiež s vokalistom Paulom Rodgersom.

TIP: Michael Jackson ožil v podobe hologramu. Pozrite si video, z ktorého mrazí

May okrem informácií o chystanom albume tiež prezradil, že pripravuje pokračovanie muzikálu We Will Rock You. Ten začali na londýnskom West Ende hrávať v roku 2002, no 31. mája sa uskutoční posledné predstavenie. "Už sme ho vo veľkej tajnosti skúšali a všetkým sa to páčilo, takže momentálne hľadáme divadlo a dúfame, že sa jedného dňa dočkáme premiéry pokračovania. Viac však momentálne nemôžem prezradiť," dodal. 


Zdroj: TASR, Nme.com, Digitalspy.co.uk
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson, Queen