Medzinárodné meno Pohody v týchto dňoch posilnili ďalšie festivalové výbery renomovaných médií. Do svojho výberu ju zaradil britský hudobný portál Gigwise, belgický kultúrny portál pre mladých Humo a francúzsky Mixmag zverejnil článok s názvom 5 dôvodov, prečo je Pohoda jedným z najlepších festivalov v Európe.

Stalo sa tak len pár týždňov po tom, keď sa Pohoda ocitla vo výberoch denníkov The Guardian, The Telegraph a Metro či v reporte britského hudobného portálu The 405. Ešte viac ako samotné zaradenia do týchto zoznamov tešia organizátorov dôvody, pre ktoré sa v nich Pohoda ocitá – nekompromisný line-up, špičkové služby, skvelá organizácia a atmosféra a hlavne fantastickí a priateľskí návštevníci.

Brilantný line up a dobré ceny

Britský Gigwise označil Pohodu za solídny všestranný festival. "Berúc do úvahy premyslený a rozmanitý divadelný i podnetný sprievodný program, spoľahlivé teplé počasie, priateľskú atmosféru, uvoľnenú náladu či skvelú cenu miestneho piva ani nedokážeme slovami dostatočne odporučiť tento festival."

Svojim čitateľom odporučil festival aj belgický Humo, ktorý ho označil za lacnejšiu verziu festivalu Rock Werchter. "Pohoda je už vyše dve dekády skutočným pojmom v krajine. Najväčší slovenský festival sa vyprofiloval ako priateľský k prírode a cenovo dostupný. Za tri dni zaplatíte len 99 € a svieže miestne pivo vás vyjde na menej než 2 eurá, nazdravie! Aj sprievodný program je skutočnou lahôdkou. Čo by ste povedali na silent disco alebo lekciu jógy v starom školskom autobuse?"


Mixmag uviedol päť dôvovodov, prečo treba navštíviť Pohodu. V prvom rade vyzdvihol brilantný line-up, ale ocenil aj úžasné prostredie, priestrannosť a príjemnosť areálu či pozitívny vzťah k životnému prostrediu. Uviedol tiež, že je to festival, ktorý nezaťaží peňaženku. "Predstavte si, že sedíte s priateľmi v tráve, počúvate obľúbenú hudbu, máte v ruke pivo (vo vratnom pohári). Deň snov, počas ktorého hudba dotvára celkovú scenériu so Západnými Karpatmi. Priamo z festivalu máte úžasný výhľad na Trenčiansky hrad, ktorý stojí za návštevu či už pred festivalom, alebo po ňom."

Pohoda sa bude konať na trenčianskom letisku 5. až 7. júla a vystúpia na nej The Chemical Brothers, Jamie Cullum, St. Vincent, LP, Ziggy Marley, Glass Animals, Jessie Ware, Danny Brown, Little Dragon, SOJA, Rodriguez či Aurora. 


Redakciu Hudba.sk informoval za organizátorov festivalu Pohoda PR manažér Anton Repka. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Martina Mlčúchová