Nedávno vypredala Viedeň, dvakrát Prahu a jej minuloročný koncert na Pohode patril medzi najlepšie vystúpenia na festivale. Charizmatická speváčka a skladateľka LP, ktorej hity patria medzi najhranejšie aj v našich rádiách, sa 27. júna prvýkrát predstaví v Bratislave. Lístky na koncert môžete vyhrať v súťaži (viď link na konci článku).

Fanúšikov po celom svete si získala výrazným a nezameniteľným hlasom a hitom Lost On You. Jej aktuálny hit Girls Go Wild môžete takisto poznať aj zo slovenských rádií a už čoskoro ho spolu s ďalšími výbornými skladbami môžete počuť naživo. Laura Pergolizzi alias LP zbožňuje vystupovanie a fanúšikovia z jej koncertov odchádzajú nadšení. Inak tomu nebolo ani po minuloročnom koncerte na Pohode, ktorým vyvrcholil program záverečného dňa na hlavnom pódiu, či na Dobrom festivale a Colours of Ostrava v roku 2017.


Chytľavosť nie je nadávka

Už o mesiac, vo štvrtok 27. júna, vystúpi LP prvýkrát aj v našom hlavnom meste. V AXA aréne Národného tenisového centra predstaví svoj aktuálny album Heart to Mouth. "Keď pristúpim k mikrofónu a začnem spievať, cítim priame spojenie medzi srdcom a ústami," hovorí sympatická 38-ročná speváčka a skladateľka. Prvé nápady na novú platňu začala speváčka zbierať už v roku 2017.

Na nahrávaní novinky opäť spolupracovala s producentom Mikeom Del Riom (Eminem, X Ambassadors, Skylar Grey) a skladateľom Nathanielom Campanym. "Za tie roky som zistila, čo chcem pre seba, čo chcem povedať, čo chcem ľuďom odkázať, čo chcem hrať," pokračuje LP. "Nemusím nič predstierať, môžem sa prejaviť naplno, pretože to pramení z tvorivej slobody. Nemusím nikoho žiadať o povolenie, môžem byť tým, kým chcem byť. A písať o tom."

Laura Pergolizzi určite nepatrí medzi typické popové hviezdy. Štíhlou postavou v pánskom obleku a krátkymi kučeravými vlasmi pripomína Boba Dylana v mladosti. Jej skladby, ktoré napísala pre seba, ale napríklad aj pre Rihannu, Cher, Christinu Aguileru či Backstreet Boys, patrili medzi svetové hity ešte skôr než svet spoznal jej vlastný hlas. "Povedala by som, že som skrz naskrz pesničkárka. Chytľavosť pre mňa nie je nadávka," tvrdí speváčka a skladateľka s talianskymi koreňmi, ktorá vyrastala v New Yorku a teraz žije v Los Angeles.


Prvý veľký míľnik v jej kariére prišiel v roku 2012 so skladbou Into The Wild, ktorú vo svojej reklame použila Citibank. Pieseň neskôr vyšla aj na jej treťom štúdiovom albume Forever For Now (2014). V roku 2015 vydala ďalší úspešný singel Muddy Waters, ktorý sa objavil aj v seriáli Orange Is The New Black. A krátko po ňom nasledoval zatiaľ najväčší hit jej kariéry Lost On You, ktorý v nasledujúcom roku dobyl rádiá a hitparády po celej Európe. Následne sa spolu s vydaním albumu Lost On You (2016) začal LP plniť sen o celosvetovej hudobnej kariére.

Na aktuálnom piatom albume Heart to Mouth zostáva verná svojmu zvuku a v mnohých skladbách znie ešte autentickejšie a melancholickejšie ako kedykoľvek predtým. Zároveň však nerezignuje na chytľavosť (nechýba ani fanúšikmi obľúbené pískanie) a nahrávka ponúka niekoľko potenciálnych hitov, z ktorých niektoré si už našli cestu do rádií. Naživo sa môžete tešiť na koncert v sprievode skvelých hudobníkov plný silných melódií a zimomriavok. Koncert LP do Bratislavy prináša Agentúra Amadeus v spolupráci s Colours Selection. Viac informácií na na stránkach www.amadeus.sk a www.colours.cz.

SÚŤAŽ: Dva lístky na koncert LP v Bratislave môžete získať v našej súťaži na Facebooku.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka koncertu Silvia Turnerová. Tlačovú správu sme upravili.