Slovenský raper Majself, vlastným menom Michal Švehla, po takmer dvoch rokoch vydáva nový album Romeo a Julia. Spolu so spustením predpredaja zverejnil ďalší videosingel, ktorým je titulná skladba albumu.

Už predchádzajúce single Posledný tanec, energická skladba Jump a vášnivé Ráno naznačili, že celý album, ktorý sa oficiálne dostane na trh 9. júna, je tematicky zameraný na raperov vzťah s jeho manželkou, ktorá je jeho najväčšou životnou múzou.

"
Album Romeo a Julia je zhrnutím môjho života za posledných jedenásť rokov, odkedy som spoznal svoju ženu Julku. Tak, ako na zdravý vzťah treba vyzrieť, tak aj na tento album som musel dospieť. Je na ňom 18 skladieb, ktoré majú svoju postupnosť a logiku. Je na ňom všetko, čo mi život za ten čas dal a vnímal som to v spojení s nami dvomi. Vložil som doňho všetko, čo som v sebe mal, a aj touto formou doslova cez skladby púšťam ľudí do svojho vnútra a nášho sveta. Album má moderný sound, každá skladba je iná a pre mňa ako umelca symbolizuje zatiaľ najväčší hudobný progres, aký som v kariére spravil," hovorí Majself.


Námet na vizuál k titulnej skladbe si autor navrhol sám, o realizáciu klipu sa opäť postaral jeho dvorný režisér Dušan Krajčovič. "S Julkou sme spolu zažili nádherné chvíle, ale nevyhli sme sa ani tým horším. Nedávame na reči ostatných, ale prehnané negatívne komentáre nám tiež nie sú ľahostajné. V skladbe Romeo a Julia sme chceli ukázať, že ak sa dvaja ľúbia, nezaujíma ich cudzia kritika, osobné narážky či 'zazerávačky'. V zdravom vzťahu si vytvoríte vlastný svet, kde nepozeráte na ostatných, ale pre vás existuje len ona a nič viac," hovorí Majself.

"Chceli sme vystihnúť presne tieto pocity. Scénky, kde na nás ľudia zazerajú, sme natáčali v mojej obľúbenej reštaurácií Fou Zoo, keďže najmä na verejných miestach ako sú reštiky, kluby či kaviarne si najviac ľudia nevedia odpustiť tie opovrhujúce pohľady. Matej Zrebný, youtuber a môj kamarát, to zahral excelentne, až som si na chvíľku myslel, či to náhodou nemyslí vážne," dodáva s úsmevom. 

O rytmický hudobný podklad novinky sa postaral producent Hoodini, mix a mastering si vzal na starosti Baret zo SickKing Records a postprodukcia bola na Matúšovi Jarabicovi. Ako pri každom natáčaní klipov, tak aj pri fotení na booklet albumu sa o make-up postarala práve Majselfova manželka Júlia Švehlová, ktorá sa make-upu a vizáži venuje profesionálne a je aj majiteľkou salónu krásy. V klipe sa však o jej vlasy postaral hairstylista Marek Hupka.

O ich vzťahu s Majselfom hovorí: "Možno nemáme všetko, ale spolu nám nič nechýba. Som naňho nesmierne hrdá a veľmi sa teším, že CD Romeo a Julia je na svete, takisto ako aj nádherný vizuál od nášho šikovného režiséra Dušana Krajčoviča. Dúfam, že sa bude ľuďom páčiť a že prostredníctvom neho pochopia, aké je dôležité nevzdávať sa a najmä žiť vlastný život bez masiek, pretvárok a zatrpknutosti. Lebo len ten vlastný svet, ktorý si tvoríte s milovanou osobou, je tým skutočným hodnotným pre vás samotných."

Tracklist albumu Romeo a Julia:

1. Intro 
2. Oheň
3. Posledný tanec 
4. Ráno 
5. Popstar 
6. Nečakám feat. Martin Císar 
7. Romeo a Julia 
8. Znovu 
9. Musím ísť 
10. Tanec v daždi feat. Veronika Strapková 
11. Jump 
12. Mám to rád 
13. Raj feat. Dominika Mirgová 
14. S tebou feat. Adiss 
15. Trofej feat. Ben Cristovao 
16. 87 (skit ) 
17. Navždy 
18. Jedno feat. Nikol Kassell 


Redakciu Hudba.sk informovala za hudobníka PR manažérka Jana Trellová. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Erik Tomašák