Na Slovensku a v Česku sa v posledných rokoch roztrhlo vrece s interpretkami, ktoré sa okrem spevu venujú aj rapu a všeobecne majú blízko k hip-hopovým či trapovým beatom. Do tejto kategórie patrí, ale zároveň z nej svojím štýlom jasne vybočuje Malvina, ktorá pred pár dňami zverejnila prvý singel zo svojho pripravovaného debutového albumu.

Jej hlas možno počuť v piesňach projektu Magick, ktorý tvorí spolu s Lukášom Mutňanským (Lvcifer), známym tiež zo spolupráce s Katarziou, Samuelom Hošekom či skupinami Fallgrapp a Ankramu. Zatiaľ čo Magick je viac tanečná hudba, vo svojom sólovom projekte Malvina ponúka pomalšie beaty a v nich rôzne polohy od snového R&B po súčasný drsný trap. K obsahu piesní pristupuje kreatívne a nebojí sa plynulo striedať spev s rapom. Nie je to však typická "spievajúca raperka".

Pestrosť svojho prejavu naplno ukáže na multižánrovej debutovej nahrávke CandyCrush, ktorá vyjde na konci júna pod hlavičkou Universal Music. O beaty na albume, ktorý bude obsahovať osem rôznorodých skladieb, sa postaral slovenský producent a raper Sen, pražský producent Onibaba a spomínaný Lvcifer, ktorý do väčšiny trackov nahral živú basgitaru a postaral sa o mix. Projekt bol nahraný v strahovskom štúdiu Dobrina Mitcheva a mastering Malvina zverila Tomášovi "Gaexovi" Karáskovi (Gargle & Expel).

"Túžim prežiť s ním nový deň, v predstavách rada sa hrám, uhádni o kom moja fantasy je," spieva Malvina v prvom singli Hádanka, ktorý ukazuje práve tú zasnenejšiu polohu, tentokrát bez rapu. Podmazu dominuje práve Lvciferova basgitara, ktorá skvele ladí s vyzretým a zvodným hlasom speváčky.

Skladbu môžete počúvať v streamovacích službách ako Spotify, Deezer, Apple Music či Tidal.



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za vydavateľstvo Universal Music poskytol Krištof Budke. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Demonika