Americká hudobná ikona Madonna plánuje koncom augusta vydať záznam z turné MDNA, ktoré absolvovala minulý rok. Počas šnúry, na ktorej odohrala celkom 88 koncertov v 29 krajinách, jej šou videlo viac ako 2,2 milióna fanúšikov.

"Madonna strávila šesť mesiacov zostavovaním a strihaním jednotlivých záberov z hneď niekoľkých koncertov, ktoré snímalo asi tridsať kamier. Každému záberu sa venovala tak, aby kreatívnu víziu celej šou dotiahla do najväčšej dokonalosti. Každá skladba je ako krátky film. Je to lepšie než akýkoľvek 3D film," myslí si režisér a hlavný editor záznamu Danny B. Tull. "Moja šou je ako cesta... Cesta ducha z temnoty na svetlo. Čiastočne ide o filmovo-muzikálové divadlo," vyjadrila sa Madonna.

Turné k albumu MDNA speváčka postavila prevažne na nových skladbách, nezabudla však ani na osvedčené hity ako Hung Up, Like A Prayer, Open Your Heart, Celebration či Vogue. Počas koncertov vystúpil aj 25-členný tanečný súbor, ktorý pod vedením muzikálového režiséra Kevina Antunesa spolu so speváčkou predviedol dvojhodinovú šou. Turné sa samozrejme nezaobišlo bez typických extravagantných, provokatívnych a kontroverzných momentov, ktoré pravidelne zapĺňali stránky o šoubiznise.

My sme si jej šou nenechali ujsť vo Viedni a aj naša reportáž rozprúdila vášnivú diskusiu. V tomto prípade však čísla hovoria za všetko, keďže koncoročné bilancovanie potvrdilo, že išlo o najziskovejšie koncertné turné roka 2012. Záznam by mal vyjsť na DVD a Blu-ray 23. augusta. 


Zdroj: SITA (Universal Music), archív Hudba.sk
Foto: AP Photo/Las Vegas News Bureau, Brian Jones

Súvisiaci interpreti: Madonna