Jeden z najvýraznejších slovenských jazzmanov, bubeník Martin Valihora, sa po dvojročnej prestávke vracia na bratislavské klubové pódiá. Na ďalšom koncerte zo série In Jazz We Trust bude vo štvrtok 29. júna spolu s Jurajom Griglákom na bassgitare sprevádzať amerického soulového speváka a klaviristu Franka McComba.

Štyridsiatnik Frank McComb začal profesionálne hrávať ešte na strednej škole, v kluboch v okolí jeho rodného Clevelandu. Hneď potom ho stretnutie s Jazzy Jeffom zavialo do Philly, kde sa naplno zoznámil s hudobnou scénou, čo neskôr viedlo v 90. rokoch k spolupráci s Branfordom Marsalisom, s ktorým nahral dva úspešné albumy projektu Buckshot LeFounque.

Debutový sólo album Love Stories vyšiel v roku 2000. Dnes má Frank na konte šesť sólových štúdiových albumov, jeden live a hranie s takými hviezdami ako Prince alebo Chaka Khan.

Koncert Frank McComb feat. Martin Valihora & Juraj Griglák v bratislavskom klube Nu Spirit sa uskutoční vo štvrtok 29. júna. Akcia je súčasťou série In Jazz We Trust, ktorá do intímneho klubového prostredia prináša prvú ligu slovenského a zahraničného jazzu ako boli napríklad Andreas Varady alebo David Sanborn.

Brány klubu sa otvoria o 20:00 a koncert samotný začne o 21:00. Po koncerte bude mať afterparty na starosti chalani zo Setalabelu, Benco, Sensoreal a Tomin. Vstup po koncerte je free.

Redakciu Hudba.sk informoval Peter Bezák z Nu Spirit Club & Bar.

Foto: PR