Nečakané spojenie dvoch hudobných svetov, ktoré funguje. Pokyman z bratislavskej reggae/dancehall kapely Medial Banana a Ego z Kontrafaktu spolu nahrali sviežu a energickú novinku Waa Gwaan, ktorú predstavujú spolu s videoklipom.

Frontman kapely Medial Banana Pokyman sa počas lockdownu zavrel do štúdia a spoločne s producentom Lukie FWD vytvorili šesťskladbové EP Waa Gwaan, ktoré sa nesie v rytmoch reggae, dancehallu, trapu, R&B a afro-beatu. Na domácu scénu tak dvojica prináša úplne nový zvuk.

Dôkazom je aj chytľavá titulná skladba s exoticky znejúcim beatom, v ktorej hosťuje Ego. Letný vibe singla podčiarkuje videoklip, o ktorý sa postaral režisér a kameraman Andrey Istok. Tanečnú choreografiu vymyslela jedna z pätice účinkujúcich tanečníčok Ela Krchnavá.


Medzi hosťami na albume sú okrem Ega aj Majk Spirit a Rida Radar a gitarovými partami prispel Pokymanov spoluhráč z Medial Banana Peter Zajaček. O cover a animácie albumu sa postaral Skunkid.

Celé EP už nájdete na všetkých digitálnych hudobných platformách v distribúcii Warner Music pod labelom The Wellders / Reggae Callin' Records. Vydaniu nahrávky predchádzal prvý videosingel Rub-a-Dub Mood.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Sveťo Moravčík z Kulturise. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.pokyman.sk a sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Foto: Andrey Istok