V pôvodnom termíne kultového festivalu Brutal Assault sa tento rok uskutoční trojdňový, ale menší festival pomenovaný po názve miesta konania. Už druhý rok je kvôli známym okolnostiam všetko inak, ale ani tento rok to usporiadateľský tím Brutal Assault nevzdal. A tak, rovnako ako vlani, prichádza s festivalom Josefstadt.

Každý, kto niekedy na festivale Brutal Assault bol, vie, že je svojou atomsférou, dramaturgiou a lokáciou jedinečný. Cieľom pre Josefstadt je, aby zážitok aj z tohto "malého Brutalu" bol rovnaký ako z jeho plnej verzie a nikto nepocítil rozdiel v poskytovaných službách. Josefstadt je trojdňový festival, ktorý sa bude konať v pevnosti Josefov od 12. do 14. augusta a je oficiálne náhradnou akciou za Brutal Assault, z pandemických dôvodov odložený na rok 2022.

Na dvoch pódiách zahrajú viac ako štyri desiatky interpretov primárne z Európy, medzi nimi dve ikony zo Švédska - melodic death metaloví Hypocrisy a black metaloví Marduk. Predstavia sa tiež Igorr z Francúzska, poľská čierna hviezda Mgla, nemeckí thrasheri Destruction alebo death metalové legendy Vader a Decapitated z Poľska.

Ako je v dramaturgii Brutal Assaultu zvykom, ani žánrové rozpätie náhradnej akcie Josefstadt sa nikam neobzerá. Počas troch dní privíta nielen stabilné mená, ale aj kapely, ktorých svit naberá na intenzite. Hovoriť tak môžeme o death metalistoch Azarath, post-black metalistoch Harakiri For The Sky, o frakcii moderných smerov vychádzajúcich z deathcore v podobe kapiel Within Destruction, Mental Cruelty a Distant, o Talianoch AD nauseam, o Francúzoch E-Force s bývalým spevákom Voivod, ktorí pripravili set postavený na albumoch Phobos a Negatron, alebo tribálnym folkom ovplyvnených Rumunov Dordeduh.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Pavel Pavlík. Text správy sme upravili.