Začiatkom tohto týždňa bola na Youtube opäť celkom slušná úroda nových oficiálnych videí. Ellie Goulding zverejnila videoklip plný digitálnych emócií, Robin Thicke prináša vizuál k singlu Give It 2 U, Two Door Cinema Club majú nové čiernobiele video a Daft Punk ponúkajú aspoň ochutnávku videoklipu Lose Yourself to Dance.

Britská speváčka Ellie Goulding v posledných týždňoch ponúka jednu novinku za druhou. Najnovšie fanúšikov potešila včera videoklipom k emotívnej skladbe Midas Touch. Klip zachytáva ženskú figurínu vyrobenú zo zlata, ktorá ožije a prichádza ku kamennej soche muža. Po tom, ako ju pobozká, kamenná socha sa premení na zlatú a figurína, ktorá predstavovala ženu, sa rozbije a roztopí.

Pieseň Midas Touch je prerábkou rovnomennej skladby z albumu Headlines (1986) americkej formácie Midnight Star. Na novej verzii so speváčkou spolupracoval anglický dídžej Burns. Skladba sa nachádza na jej aktuálnom albume Halcyon Days (2013), ktorý je reedíciou albumu Halcyon z roku 2012 doplnenou o niekoľko nových piesní.


Americký spevák Robin Thicke zverejnil videoklip k skladbe Give It 2 U, ktorú v cez víkend preslávil toľko diskutovaný "twerking" speváčky Miley Cyrus na MTV Video Music Awards. Pieseň je druhým singlom z jeho aktuálneho albumu Blurred Lines, ktorý vyšiel 12. júla. O réžiu sa postarala Diane Martel, s ktorou spevák už spolupracoval na klipe k singlu Blurred Lines. "Všetci sme veľmi šťastní, že ju máme a tiež sme radi, že s ňou môžeme opäť pracovať," povedal Thicke v rozhovore pre americkú televíziu MTV.

Video zachytáva tridsaťšesťročného interpreta na futbalovom štadióne, kde spieva a tancuje s tanečníčkami, ale tiež aj s rapermi 2 Chainzom a Kendrickom Lamarom, ktorí v skladbe hosťujú. Ako poznamenal niekto v komentároch na Youtube, video by si mala pozrieť najmä spomínaná Miley Cyrus, aby videla, ako sa má krútiť zadkom.


Severoírska indierocková kapela Two Door Cinema Club má nový videoklip k piesni Changing Of The Seasons, ktorú zverejnila v polovici augusta. Čiernobiele video zachytáva tlačovú konferenciu, ktorá sa zvrhne na masovú bitku novinárov. Samotná skladba, produkovaná mladým francúzskym producentom menom Madeon, vyjde 30. septembra na rovnomennom trojskladbovom EP.


Ako Daft Punk informovali začiatkom mesiaca, druhým singlom z ich megaúspešného albumu Random Access Memories bude opäť skladba s Pharrellom Williamsom - Lose Yourself To Dance. Ich predchádzajúci spoločný singel Get Lucky sa stal suverénne najväčším hitom kariéry francúzskeho dua a zároveň snáď najväčší rádiový hit za posledných 40 rokov, ktorý (zatiaľ) nemá oficiálny videoklip. V prípade druhého singla je však už teraz jasné, že roboti fanúšikov o vizuál neukrátia. Budeme si naň ale musieť ešte počkať, zatiaľ je vonku iba minútová ukážka.


Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, Mtv.com), Hudba.sk, Nme.com
Foto: Elliegoulding.com

Súvisiaci interpreti: Ellie Goulding, Robin Thicke