Jedna z najzachovalejších pamiatok na Slovensku a dominanta Zvolena poskytne už tento piatok (31.8.) a sobotu (1.9.) svoje nádvorie prvému ročníku novej hudobnej akcie. Festival na zámku dá všetkým navštevníkom vďaka komornému prostrediu exkluzívnu možnosť byť veľmi blízko k svojim obľúbeným umelcom.

Fanúšikom sa počas posledného prázdninového víkendu predstavia Miro Žbirka, David Koller, Love 4 Money s lídrom Tomášom Palonderom, Chiki Liki Tu-a, Hrdza, Vrbovskí víťazi a Puding pani Elvisovej. Rozpis jednotlivých koncertov nájdete na konci článku.

Kapacita nádvoria limituje počet návštevníkov festivalu, v predaji je preto len obmedzený počet vstupeniek. Posledné kusy permanentiek (39 eur) či jednodňových vstupeniek (25 eur piatok, 29 eur sobota) si môžete zakúpiť aj v sieti Predpredaj.sk a tiež na vybraných miestach vo Zvolene (Informačné centrum a Jack's Pub).

Deti do 12 rokov v sprievode rodiča majú na festival vstup zdarma. Nielen pre nich sú na festivale pripravené originálne a neopakovateľné súťaže "pánov Bratov" z Vrbového a ďalšie atrakcie. Program festivalu v netradičnom priestore pod holým nebom a zároveň v štýlovom historickom prostredí rozšíri aj piatková rocková afterpárty s dídžejom Radom Meššom.  

Koller sa vráti na "miesto činu", Žbirka do spomienok z detstva  

Hlavné hviezdy prvého ročníka Festivalu na zámku majú k mestu Zvolen osobne veľmi blízko. Miro Žbirka ho má spojené so svojím detstvom, ale aj hudobnou kariérou.

"So Zvolenom a krajom okolo neho sa mi spája množstvo spomienok z detstva. Z neďalekej Trnavej Hory pochádza môj otec a v Dlhých Kopaniciach pri Krupine som ako malý chlapec trávil prázdiny a raz aj dlhší čas. Dokonca som tam chvíľu chodil aj do školy. Tam sa vďaka môjmu bratrancovi Jarkovi rozvinula moja láska k ľudovej hudbe. Púšťal mi ju z tranzistora a okrem toho ma ako chlapca z Bratislavy učil, ako sa nebáť a žiť v prírode. Vo Zvolene ma aj operovali a vybrali mi z tváre brok, ktorý som dostal omylom pri strieľaní zo vzduchovky. Keď sa tak nad tým zamyslím, asi to boli dosť nebezpečné hry, ale nám to vtedy tak neprišlo. Z neskoršieho obdobia ma k Zvolenu viaže básnik a textár Jožo Urban, korý sa tam presťahoval. Jeho texty boli pre moju tvorbu dôležité a jeden z nich bude aj na novom Double Albume. S Modusom a Limitom sme v kulturáku hrali často. Teraz som tam dlhšie nebol a na zámku budem mať premiéru. Je to moje jediné slovenské festivalové vystúpenie v tomto roku a veľmi sa na to teším," zaspomínal si Meky.

Veľmi osobný vzťah k Zvolenu má aj David Koller,  ktorý si tam našiel manželku a priamo na zámku mali pred rokmi svadobný obrad. "Zvolen som spoznal najprv ako čitateľ kníh o letectve, kde sa objavovalo letisko Tri duby, teda Sliač. Keď som tam neskôr motorkou, alebo od sestry požičaným Trabantom, začal chodiť za svojou prvou ženou Alenkou, mal som pocit, že to tam poznám..." hovorí spevák a multiinštrumentalista. Tak ako pred rokmi on a jeho manželka, tak si na zámku aj počas nového festivalu povie svoje "áno" niekoľko párov. Pre jeden z nich chystajú organizátori aj špeciálne prekvapenie.

Festival na zámku 2018 - časový harmonogram:

piatok 31. augusta

16:00 - otvorenie areálu pre návštevníkov 
17:00 - 18:00 - Vrbovskí víťazi
18:30 - 19:30 - Chiki Liki Tu-a
20:30 - 22:00 - David Koller
22:45 - 00:00 - Puding pani Elvisovej
00:00 - 03:00 - DJ Rado Mešša (rocková afterpárty)

sobota 1. septembra 

17:00 - otvorenie areálu pre návštevníkov 
18:00 - 19:00 - Hrdza
20:00 - 21:30 - Miro Žbirka
22:15 - 23:30 - Love 4 Money

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Facebook event

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér festivalu Rado Mešša. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Martina Mlčúchová / Marko Erd (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: David Koller, Miro Žbirka