Blue Uandi vydávajú novú skladbu How Can I Stop. Hyperpopový track je prvým z pripravovanej série singlov, ktoré bude české duo postupne vydávať počas roka.


Séria sa bude venovať skúmaniu a prelínaniu rôznych identít. Hudobných, vizuálnych, aj žánrových. Jednotlivé single tak ponesú rôznorodú náladu od reggaetónu, trapu, experimentálnej elektroniky, EDM až po hyperpop. Ten napokon jasne prevláda práve v How Can I Stop.

"How Can I Stop vypovedá predovšetkým o všadeprítomnom overthinkingu, prehnanom premietaní nad vecami. Tí, ktorí sa vo svojej hlave zacyklujú nadmerným premýšľaním a zabúdajú skúšať, alebo nedaj bože chybovať, to podľa mňa pochopia najlepšie," opisuje skladbu Konvička. "Nadmerné premýšľanie v oblastiach ako sú vzťahy, sebahodnotenie alebo porovnávanie sa s inými je skrátka prekliatie," dopĺňa Machovský. Blue Uandi nezabudli ani na detail zvýrazňujúci ich hravý prístup k tvorbe. Každý singel bude opatrený coverom v podobe zberateľských kartičiek.


Blue Uandi tvorí spevák a pianista Martin Konvička spolu s producentom a gitaristom Davidom Machovským. Obaja majú skúsenosti v rozmanitých žánroch, v tvorbe sa spoliehajú iba na svoj inštinkt aj neustále sa pretvárajúcu škálu emócií. V minulom roku debutovali EP 1000 Braids.

How Can I Stop vychádza na všetkých streamingových platformách aj ako lyric video na YouTube v rámci platformy Wavzone. Blue Uandi odohrajú 17. októbra koncert v brnenskom Kabinete Múz, o deň neskôr potom v Paláci Akropolis v Prahe.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Anna Mašátová.