Americký hudobný producent Daedelus sa len pol roka po vystúpení v Nu Spirit Clube vráti na "miesto činu". Vo štvrtok 19. októbra odohrá vo svojom obľúbenom bratislavskom klube ďalší so svojich unikátnych setov. Pred ním a po ňom sa tentoraz predvedú Jimmy Pé a Jonatán Pastirčák s projektom Isama Zing.

Ak ste s Daedelusom už mali dočinenia, určite viete, že tento rodák z kalifornskej Santa Monicy si išiel vždy svojou cestou a hudobné trendy ho skôr obchádzali. Možno aj preto nazval svoju debutový album z roku 2002 Invention (vynález). A mimo hlavného prúdu si ide aj v súčasnosti, veď svoj najnovší počin - nahrávku Revisionist Rave and Jumbled Jungle, ktorou oslávi obdobie búrlivých počiatkov elektronickej tanečnej scény - vydá 13. októbra ako MC, teda ako magnetofónovú kazetu.

V Nu Spirit Clube od neho môžete očakávať zmes netuctových samplov a polámaných beatov spolu s nepredvídateľným preraďovaním rýchlostných stupňov. A len tak mimochodom, aj keď sa fyzická podoba pri klubových dídžejoch zvyčajne nerieši, Alfreda Darlingtona zaručene spoznáte podľa toho, že bude vyzerať úplne inak ako všetci ostatní. Podobne starosvetsky ako jeho meno totiž pôsobí aj jeho zjav. 


Akcia bude súčasťou banskobystrického festivalu Barbakan, ktorý sa bude konať od 17. do 22. októbra a ktorý si takto na jeden večer odskočí aj do hlavného mesta.

Prečítajte si: Kapela Sto múch sa vracia na scénu, prvý koncert odohrá na Barbakane

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Barbakanu Ján Papač.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Daedelus