Hárok papiera s ručne napísaným textom skladby Like A Rolling Stone, ktorý napísal americký hudobník Bob Dylan, ponúkajú v dražbe. Legendárny interpret dal text piesne na papier tento rok a podľa zástupcu losangeleského aukčného domu Nate D. Sanders Auctions ide o druhý ručne písaný exemplár, ktorý je možné získať prostredníctvom dražby.

Pravosť rukopisu s Dylanovým podpisom potvrdil jeho manažér. Aukcia sa začína na cene 125-tisíc dolárov (v prepočte približne 106-tisíc eur). V roku 2014 vydražili starší text tohto muzikantovho hitu z albumu Highway 61 Revisited (1965) za viac ako dva milióny dolárov.

Bob Dylan, vlastným menom Robert Allen Zimmerman, založil prvú kapelu už na strednej škole. V roku 1962 vydal debutový, eponymný album, svoj zatiaľ posledný, v poradí už 38. štúdiový album uviedol na trh tento rok 31. marca pod názvom Triplicate. Okrem Like a Rolling Stone patria medzi jeho najznámejšie piesne aj Blowin' In The Wind, The Times They Are A-Changin'Subterranean Homesick Blues, Tangled Up In Blue, Knockin' On Heaven's Door či Just Like A Woman.

V roku 1988 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a o tri roky neskôr si prevzal Grammy za celoživotný prínos. V roku 2008 dostal Pulitzerovu cenu. Za pieseň Things Have Changed z filmu Skvelí chlapci (2000) získal Oscara aj Zlatý glóbus. Americký magazín Rolling Stone zaradil pieseň Like A Rolling Stone na prvé miesto rebríčka 500 najlepších skladieb všetkých čias. Dylan má na konte tiež viacero kníh, z ktorých najznámejšia je experimentálna poézia vo forme prózy s názvom Tarantula (1971). Vlani dostal Nobelovu cenu za literatúru.


Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto:

Súvisiaci interpreti: Bob Dylan