Včerajší diel šou Super Karaoke patril Richardovi Müllerovi a jeho hitom. Okrem silných refrénov ponúkol aj pútavé a vtipné dialógy s moderátorom Sväťom Malachovským, ktoré dýchali prirodzenosťou. Hudobník si tak udržal svoju tvár a nenechal sa vtiahnuť do neprirodzeného predvádzania sa, aké sme v tejto šou už mohli vidieť.

Richard Müller v polhodinovom programe zhrnul niekoľko dôležitých etáp svojej kariéry. Nevynechal ani svoje úplné začiatky, kedy pôsobil ako hudobný novinár píšuci hudobné recenzie. Priznal, že neskôr sa z pozície muzikanta hanbil pred svojimi kolegami z hudobnej branže, ku ktorým bol kritický.

Spevák v tričku Bolo nás jedenásť si zaspomínal aj na intenzívnu spoluprácu s Jarom Filipom. Tieto časy nazval radostným obdobím a prezradil, že jednou z najobľúbenejších Filipových skladieb bola Cigaretka na dva ťahy. Úsmevné bolo rozprávanie o hite Srdce jako kníže Rohan. "To je pesnička, kde 3/4 publika nerozumie textu a ja patrím k tej 3/4," priznal Müller s úsmevom.



Máloktorý spevák si púšťa svoje vlastné nahrávky. Mimo štúdia a koncertov sa nepotrebuje počúvať. Podobne je na tom aj Richard Müller. Moderátor mu pochválil jeho jedinečnú farbu hlasu, na čo mu Richard prezradil, že on svoj hlas vôbec nemá rád a dokonca mu vadí, keď ho počuje z rádia. "Kohokoľvek spomalený hlas je môj," zhodnotil vtipne Müller.

Popri rozprávaní si samozrejme dvojica spolu zaspievala refrény Richardových hitov. Okrem vyššie spomínaných hitov z autorádia zazneli aj piesne Po schodoch, Nebude to ľahké, Tlaková níž, Nahý II, či Julia Roberts. Väčšina z nich určite nebude chýbať ani v setliste na očakávanom Ona a On Tour, kde tiež nebude núdza o zaujímavé rozprávanie a vtipné historky.

Speváka bude na koncertoch v prestávkach medzi hudobnými blokmi spovedať Adela Vinczeová. Ochutnávku toho, ako bude znieť Richardova kapela, rozšírená o trojicu šarmantných vokalistiek, priniesol nedávny krst novej dvoj-CD Výberovky v Košiciach. V metropole východu sa uskutoční aj jeden z prvých koncertov turné, už v utorok 3. októbra.

Cigaretka na dva ťahy

Po schodoch

Prečítajte si tiež: Čo priniesla šou Super Karaoke? Kontrafakt by ste od Adama Ďuricu asi nečakali

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: TV JOJ - Facebook.com/superkaraoketvjoj

Súvisiaci interpreti: Richard Müller