Bratislavský klub Ateliér Babylon dáva okrem zahraničných hviezd priestor aj slovenským a českým hudobníkom. V čase osláv storočnice vzniku Československa pripravil sériu koncertov, ktorá dokazuje, že aj 25 rokov po rozdelení má česká hudba na Slovensku svoje miesto. Predstavia sa J.A.R., Xindl X či skupina Mandrage.

V partnerskom klube Radost v Brne je recipročne vytvorený priestor na prezentáciu slovenských skupín a interpretov. Obojstranný záujem o hudbu zo susednej krajiny je stále veľký a tieto koncerty patria k najnavštevovanejším v oboch kluboch.

Hudobné oslavy storočnice v Ateliéri Babylon odštartuje už vo štvrtok 4. októbra populárny pesničkár Xindl X v rámci jeho seXy eXity Tour 2018. Aj u nás dobre známy spevák, skladateľ a textár oslávi v Bratislave okrem storočnice ČSR aj 10 rokov svojho úspešného pôsobenia a vydanie nového albumu seXy eXity.


V sobotu 6. októbra sa do Bratislavy vráti v Čechách veľmi úspešná plzenská kapela Mandrage. V rámci svojej šou plnej vizuálnych efektov predstavia svoj tohtoročný album Po půlnoci a podporiť ich príde čáslavská kapela Civilní obrana a slovenskí King Shaolin.


Návrat Sexy Dancers

V piatok 16. novembra Babylon znova roztancuje aj u nás veľmi úspešná "jednotka akademického rapu", skupina J.A.R., ktorá vznikla symbolicky 17. novembra 1989 v Prahe. Predstaví všetky svoje veľké hity ale aj skladby z nového albumu Eskalace dobra, za ktorý tento rok získala od Českej hudobnej akadémie niekoľko cien Anděl.


Členovia skupiny Roman Holý a Dan Bárta sa o necelé dva týždne neskôr - v stredu 28. novembra - do Bratislavy vrátia opäť. Popri J.A.R. atotiž tento rok výnimočne obnovili spolu s Darou Rollins kapelu Sexy Dancers, s ktorou pred dvadsiatimi rokmi doslova očarili našu hudobnú scénu hitom Slim Jim a albumom Butcher's on the Road. Ich jediný slovenský koncert patrí medzi najexkluzívnejšie koncerty tohto roka v Ateliéri Babylon.


Záver koncertných osláv storočnice vzniku Československa v Babylone bude 5. decembra patriť mladej kapele a tancu. Electropop, electroswing a glamtronic sú žánre, v ktorých sa pohybuje skupina Mydy Rabycad. Vznikla len v roku 2012, no už je okrem Českej republiky známa aj krajinách, o ktorých väčšina mladých slovenských a českých kapiel iba sníva. Za všetky ich doterajšie zahraničné úspechy stačí spomenúť, že sa ako prvá česká skupina predstavili na legendárnom Glastonbury festivale.


Ďalšie informácie a kompletný jesenný program nájdete na oficiánej stránke klubu atelierbabylon.sk.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Rado Mešša. Tlačovú správu sme upravili. 


Foto: Tomáš Nosil / Alžběta Jungrová / Roman Černý (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: J.A.R., Xindl X