Skladbu Mountain od slovenskej popovej kapely King Shaolin ste už mohli zachytiť v rádiách a od tohto týždňa ju môžete počúvať aj s videoklipom. Skupina poňala vizuál nového singla osobne a odkaz piesne prechádza celým klipom v podaní speváka Dominika Štofka, ktorý pri nakrúcaní precestoval tri krajiny.

Pieseň Mountain je pilotným singlom pripravovaného EP, ktoré vyjde začiatkom roka 2019 a ku ktorému prebehne v marci aj klubové turné. Autorom novinky je aj tentokrát spevák, skladateľ a producent Dominik Štofko, ktorý stojí za všetkými skladbami kapely King Shaolin. "Veľmi veľa songov vzišlo od vydania nášho posledného albumu Play Against The Rules - asi 30 alebo 40. Dlho sme premýšľali nad tým, čo s nimi a rozhodli sme sa, že tie najzaujímavejšie spojíme do celku a zrodí sa tak nové EP. Z neho vnímam skladbu Mountain ako najviac pozitívne vyžarujúcu, ktorá vystihuje srdce a filozofiu našej kapely, že prítomný okamih netreba podceňovať," hovorí Dominik.

Videoklip vznikol počas trojdňového roadtripu troma krajinami. Odzrkadľuje momenty, kedy sa starosti z prekonávania prekážok v bežnom živote po vystúpení na vrchol rozplynú a človek naplno precíti emócie naplnenia a radosti. "Myslím, že videoklip vystihuje v celej hĺbke podstatu skladby. Atmosféra a miesta, ktoré sme zachytili, sa nachádzajú v Taliansku, Slovinsku a Rakúsku. Navštívili sme naozaj také miesta, ktoré nás očarili, zaujali a kde sme túžili ostať dlhšie a kochať sa. Verím, že tieto scenérie dopĺňajú a dotvárajú celok," dodáva spevák.

 
Ako dodáva gitarista, kapelník a manažér skupiny Michal Neffe, boli to intenzívne dni cestovania s kamerou: "Nakrúcanie vo vlastnej réžii vzniklo tentokrát náhodou. Pôvodne sme zamýšľali ateliérovú spoluprácu s renomovanou režisérkou, avšak nakoniec sme sa rozhodli, že klip necháme doznieť pod naším rukopisom. Niektoré lokality sme už mali precestované, o niektorých sme tušili a iné sa nám samé ponúkli. Vstávali sme pred šiestou a večer sme si líhali už v inom štáte po natáčaní na lokáciách vzdialených stovky kilometrov od seba. Celý zákulisný priebeh tvorby klipu od vymýšľania námetu, jeho realizovania až po postprodukciu tiež zobrazuje myšlienku celej piesne, takže sme radi, že aj v skutočnosti žijeme to, čo prezentujeme."

Ročne odohrá kapela King Shaolin 80 až 100 koncertov a jej ambície sú stále väčšie. Aktuálnym cieľom je hrať viac aj v Českej republike a zúčastniť sa európskych festivalov vrátane showcase podujatí. Najbližšie sa skupina predstaví ako support pre českú kapelu Mandrage, ktorá v rámci svojho turné vystúpi 6. októbra v bratislavskom Ateliéri Babylon.

"Už dvakrát sme s nimi hrali na ich domácej pôde, ich nekonečná húževnatosť, precíznosť vo všetkých smeroch a koncertná energia sú veľmi inšpiratívne. Sú to milí ľudia, dobrá partia a sme radi, že im môžeme zahrať ako support. Máme dobré vzťahy a takéto spojenia s českými kapelami, výmena skúseností alebo akákoľvek debata je prirodzená súčasť životov našich národov, ktoré si vždy boli blízke," dodal Michal.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol "hrajúci kapitán" kapely Michal Neffe. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: King Shaolin