Spevácke trio La Gioia, ktoré približuje svet opery fanúšikom populárnej hudby, si za desať rokov na hudobnej scéne získalo množstvo fanúšikov na oboch stranách rieky Moravy. Za sebou majú koncerty v legendárnej Lucerne a dokonca i na Pražskom hrade, či spoločné vystúpenia s Helenou Vondráčkovou.

Barytonisti Peter Ďurovec a Peter Ševčík spoločne s tenoristom Matejom Vaníkom vytvorili spevácku formáciu La Gioia v roku 2008. Odvtedy stihli vydať šesť albumov a siedmy aktuálne pripravujú. Do pozornosti širokej verejnosti sa dostali v roku 2011, kedy boli jedným z trojice finalistov talentovej šou Česko Slovensko má talent a do ich hlasov sa zamilovala nielen porota. Po úspechu v súťaži sa ich životy obrátili životy a nastúpila hviezdna kariéra.


Počas tohtoročnej jesene sa fanúšikovia La Gioia môžu tešiť na päť exkluzívnych galakoncertov s originálnym hudobným telesom Simple Lounge Orchestra. Uskutočnia sa v Ostrave, Seredi, Šali, Novej Dubnici a v Žiari nad Hronom.

15. 10. - Ostrava, Dům kultury
8. 11. - Sereď, Dom kultúry - predpredaj
13. 11. - Šaľa, Dom kultúry
15. 11. - Nová Dubnica, Kino Panorex - predpredaj
16. 11. - Žiar nad Hronom, Mestské kultúrne centrum

Ich repertoár tvoria nielen skladby svetovej hudobnej scény, ale najmä podmanivé úpravy českých a slovenských hitov. Vďaka originalite spracovania očarili nielen fanúšikov, ale aj hviezdy slovenskej a českej hudobnej scény, s ktorými pravidelne spolupracujú. Hviezdnych krstných rodičov dopriali aj svojim albumom. Prvý s názvom La Gioia krstil Karel Gott, album Per te zas trojica Lucie Bílá, Vašo PatejdlMichal David a krstnou mamou albumu Adagio sa stala Hana Gregorová.

Obleky vymenili za rockový outfit v projekte zvanom Rockové balady, s ktorým zožali obrovský úspech. Trio tak svoj záber rozšírilo o hity kapiel ako Europe, Metallica, Tublatanka alebo Elán. Práve frontman najslávnejšej slovenskej kapely Jožo Ráž sa stal krstným otcom albumu.

Trojica spevákov pravidelne vystupuje v koncertných sálach po celom Slovensku a Českej republike. Ako exkluzívni hostia spievali po boku Lucie Bílej, Michala Davida, Dalibora Jandu, Heleny Vondráčkovej, Dary Rolins, Báry Basikovej, Daniela Húlku, Jiřího Korna či Sisy Sklovskej. Benefične podporujú viaceré nadácie a charitatívne spolky. Zaujímavosťou je, že album tria sa objavil medzi darmi Slovenska pre pápeža Benedikta XVI.

Vstupenky:  Predpredaj.sk 


Zdroj: PR článok / Predpredaj.sk
Foto: Jojo Samek

Súvisiaci interpreti: La Gioia