Oh Wonder mali pôvodne na Slovensko zavítať ešte v roku 2020, a to v rámci turné k svojmu vtedy novému albumu No One Else Can Wear Your Crown. Koncertné plány však zhatila svetová pandémia a dvojica tak turné najskôr presunula na 2021. Aj z týchto termínov však nakoniec zišlo.

Oh Wonder totiž medzičasom nahrali ďalší album s názvom 22 Break a rozhodli sa fanúšikov potešiť rovno novým turné s novým albumom. Na Slovensku sa tak nakoniec predstavia 16. marca 2022 v bratislavskom Ateliéri Babylon. Koncert bude súčasťou známej série klubových koncertov pod názvom Grape Sabbath, ktoré organizuje agentúra festivalu Grape. 

Album 22 Break kapela napísala a nahrala počas pandémie. V izolácii, bez sociálnych interakcií a odtrhnutí od koncertovania sa Josephine Vander Gucht and Anthony West ocitli v zvláštnej situácii. Dvojica začala spochybňovať svoj vzťah a premýšľať nad tým, či ich vôbec bez hudby, jej tvorenia alebo koncertovania niečo spája. Svoje emócie vyfiltrovali práve pri tvorbe nového albumu, ktorý je v tomto smere po zvukovej a textovej stránke až brutálne úprimný.

"Len sme písali pesničky. Nemali sme vôbec tušenia, že robíme album o rozchode," okomentovala vznik albumu Josephine. Hoci situácia podľa ich vlastných slov vyzerala naozaj bezútešne a obaja boli v istom momente presvedčení o tom, že ich vzťah dospel k svojmu koncu, nakoniec sa im predsa len podarilo ťažkosti prekonať. A to až natoľko, že v auguste prekvapili fanúšikov svojou svadbou a teraz novým turné a albumom. Vydanie 22 Break je plánované na 8. októbra, predobjednať a uložiť do svojich noviniek na streamovacích službách si ho môžete TU.

Bratislavský koncert Oh Wonder organizuje Grape Agency. Všetky podrobnosti o koncerte a vstupenkách nájdete na webe festivalu www.grapefestival.sk.

 
Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Grape Festivalu Denisa Chylová. Správu sme upravili.