Reggae-punková kapela Smola a Hrušky spojila sily s raperom Zverinom a spod Tatier prichádza víchrica v podobe nového songu Televízne noviny. Napriek tomu, že kapela je momentálne vyťažená koncertovaním na Unplugged & Document Tour 2013, pracuje aj na nových skladbách pre svoj Best of album.

Prvou raketou, ktorú vypúšťa do sveta, je práve novinka Televízne noviny, ktorá po skladbách Fajčiť treba, Honey Honey, Vylížem či Pod kontrolou opäť dokazuje, že spájenie štýlov nie je kapele vôbec cudzie. Zverina, ktorému vychádza 5.novembra nový album Umelecké delo si spoluprácu pochvaľuje. "Bola to pre mňa veľká výzva a sám som prekvapený ako to dopadlo. V tejto polohe sa cítim veľmi dobre a cením tento song, ktorý právom patrí na môj nový album. Mám tam hostí, ktorí sú top a bude to riadne delo," hovorí raper spod Tatier.

Frontman kapely Smola a Hrušky, ktorá pochádza zo Spišske Novej Vsi, to vidí podobne. "Na to, ako krátko sme sa s touto skladbou hrali, je výsledok nad očakávania. Čas nám vytvoril ten správny tlak, cítil som sa naozaj ako pred priamym prenosom televíznych novín a sledoval sekundovú ručičku, ktorá odbíja poslednú. Všetkým odkazujem, aby pozorne počúvali a hlavne aby 'neriesili picoviny'," hovorí Jozef Spoko Kramár.

O klip k skladbe Televízne noviny sa postaral ich spoločný priateľ a talentovaný umelec Enrik Bistika z Mystika Produkt, ktorého prácu môžu sledovať fanúšikovia aj na spomínanom Unplugged & Document Tour, kde odkryl viac z pozadia fungovania kapely Smola a Hrušky. Dokument je súčasťou programu každého koncertu, kde kapela vystupuje v netradičnej avšak o to zaujímavejšej akustickej polohe.

Fanúšikovia si môžu kúpiť vstupenky na turné cez Predpredaj.sk. Všetko čo sa deje a bude diať počas turné sledovať na oficiálnych profiloch facebook.com/smolaahrusky a youtube.com/smolaahrusky 


Zostávajúce termíny Unplugged & Document Tour 2013:

01.11. Bratislava - Klub u Očka
02.11. Nitra - Valašský šenk
05.11. Trnava - Art klub
06.11. Banská Bystrica - V Club (ŠD1 Tajovského 40) 
12.11. Ružomberok - Kino Kultúra
13.11. Prešov - Bizarre Music Cafe
21.11. Liptovský Mikuláš - Reduta
14.12. Spišská Nová Ves - Spišské divadlo

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Martin Hlavatý, manažér skupiny Smola a Hrušky.

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky, Zverina