Londýnska O2 aréna by sa v týchto dňoch mohla premenovať na U2 arénu. Slávna írska kapela tam má totiž 25. do 30. októbra sériu štyroch koncertov v rámci svojho Innocence + Experience Tour. Zatiaľ sa uskutočnili dva a práve na tom druhom, ktorý sa konal v pondelok, kapela svojich fanúšikov v britskej metropole poriadne prekvapila.

V istom momente totiž Bono na pódium pozval jedného z miláčikov britského publika, Noela Gallaghera."Radi by sme sem pozvali jedného z mojich hrdinov, jedného z hrdinov celej kapely, aby nám pomohol s touto skladbou," uviedol hosťa líder U2. 48-ročný muzikant, ktorý sa preslávil v už nefungujúcej skupine Oasis, si s formáciou zahral a zaspieval jej hit I Still Haven't Found What I'm Looking For a tiež kúsok piesne All You Need Is Love legendárnych The Beatles, ktorá bola poslednou skladbou celého koncertu.

Ďalšie dva odohrá U2 v Londýne vo štvrtok a v piatok. Každý z koncertov tohto turné je pritom niečím jedinečný, čo už máji v rozhovore pre magazín Rolling Stone ocenil aj väčšinou kritický Gallagher. "Boh žehnaj túto kapelu, pretože túto stránku veci berú veľmi vážne. Bol som zainteresovaný do ich diskusií o tom, čo budú (na tomto turné) robiť. Časť mňa si hovorila 'Och, vďaka Bohu, že mňa to nemusí trápiť, lebo mám na háku'. Vyjsť na pódium a zapojiť si gitaru, to je u mňa celé. Ale keďže oni sú najväčšou kapelou na svete a záleží im na tom, ako vyzerá ich šou, stále sa musia prekonávať a to je skvelé pre nás fanúšikov, lebo každú noc môžeme zažiť niečo iné."


Zdroj: SITA, Rollingstone.com

Súvisiaci interpreti: Noel Gallagher, U2