Akordeónový virtuóz Michal Červienka si pozval svetovo uznávaných jazzmanov Klaudia Kováča, Róberta Ragana a Petra Solárika, aby 10. ročník jeho benefičného projektu bol naozaj veľkolepý. Výťažok pôjde na pomoc škole pri Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici.

Ako vraví Michal Červienka, jeho prvoradým cieľom je prostredníctvom hudby šíriť dobro a pomáhať druhým. Za najväčší úspech uplynulej desaťročnice považuje to, že pre charitu nadchol aj ďalších umelcov. Desiaty benefičný koncert sa uskutoční 21. novembra v Robotníckom dome v Banskej Bystrici. Lískty naň sa dajú zakúpiť v Informačnom centre Banská Bystrica.

"Bude to veľkolepé. Vystúpia skvelí hudobníci – virtuózi uznávaní aj za hranicami Slovenska – Klaudius Kováč, Róbert Ragan, Peter Solárik, Komorný orchester s dirigentom Igorom Vlachom a zbor pod vedením Kataríny Koreňovej. Všetci títo ľudia ma budú sprevádzať a dúfam, že spolu vytvoríme pre divákov nezabudnuteľný zážitok. Pozvať hudobníkov, aby spolupracovali, bolo na celom projekte to najľahšie. Keď niečo myslíte úprimne a od srdca, ľudia vám vždy radi pomôžu," dodal Michal Červienka.

Výťažok z benefičného koncertu tentoraz pôjde na pomoc škole pri Detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici. "Peniaze poputujú na pomôcky pre uvedenú školu. Majú tvorivé dielne, rôzne aktivity. Necháme, nech financie minú ako sami uznajú za vhodné," uzavrel Michal Červienka.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Eva Sládková.