Hudobná formácia Fuera Fondo, hrajúca chytľavú zmes ska a popu, vydáva singel a videoklip But I Know. Ide o prvý autorský počin skupiny, ktorý nie je v slovenskom jazyku.

Autorom hudby a textu je dvojica Tomáš Majerník (klávesy a spev) a Lukáš Bulík (gitara, spev), ktorý prišiel ako prvý s nápadom na spevovú linku a akordy. Neskôr skladbu spoločne dotvorili do finálnej podoby.

Videoklip sa natáčal v Prahe pod taktovkou kameramana Patrika Soldána, s ktorým už kapela spolupracovala v minulosti viackrát. Kapela natáčala videoklip vo viacerých lokalitách v Prahe, ako napríklad skúšobňa na Žižkove a Havlíčkovy sady. Priestory skúšobne skupine zapožičal známy český bubeník a kamarát kapely Tomáš Knotek.


Text skladby But I Know hovorí o vzťahu dvoch mladých ľudí, v ktorom sa jeden z dvojice nechce viazať. Na tému nadväzuje videoklip o chlapcovi dnešnej doby, ktorý svoju priateľku ľúbi, ale na druhej strane sa v ňom bijú pocity, že nevie a nechce sa vzdať svojho bohémskeho spôsobu života a patriť výsostne len jej. Hlavné úlohy v príbehu stvárnili gitarista a spoluautor piesne Lukáš spolu s mladou herečkou Klárou Balážovou. Námet na scenár napísal trubkár Boris Majerník.

Fuera Fondo sú na scéne už od roku 2006 a od tej doby majú na svojom konte množstvo koncertov na Slovensku a v Českej republike či v Poľsku. Kapela vydala dva štúdiové albumy - Kráčajúc svetom (2010) a Žúrový kráľ (2014). Aktuálne kapela Fuera Fondo pracuje na vydaní tretieho albumu, ktorého súčasťou bude aj novinka But I Know.

Redakciu Hudba.sk za kapelu Fuera Fondo informoval Boris Majerník. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa o skupine dozviete na oficiálnej stránke fuerafondo.com.

Foto: Patrik Soldán

Súvisiaci interpreti: Fuera Fondo